Δευτέρα, Απριλίου 21, 2014

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ VISA ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οδηγίες προς τους μόνιμους αντιπρόσωπους της Κύπρου στις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη να προβούν σε διαβήματα, ζητώντας την παρέμβαση της ΕΕ και του ΟΗΕ, αντίστοιχα, για να αρθεί η πρόκληση της Άγκυρας να επιβάλει εμμέσως απαγόρευση εισόδου των Ελληνοκυπρίων στην Τουρκία, έδωσε το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν και ξένες κυβερνήσεις διά των πρεσβειών τους στη Λευκωσία.


Επίσης, το κυπριακό ΥΠΕΞ προβαίνει σε ενημέρωση των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους ενθαρρύνει να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες.

Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας συνιστά σοβαρή πρόκληση και δεν πρόκειται να την υποβαθμίσει, παρά τις όποιες υποδείξεις μπορεί να υπάρξουν από τρίτους, που δεν θέλουν «να χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών».

Η Τουρκία από την περασμένη βδομάδα εφάρμοσε νέα διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων εισόδου στη χώρα (για σκοπούς τουρισμού και εμπορίου). Σύμφωνα με το νέο σύστημα τα απαιτούμενα έντυπα αιτήσεων συμπληρώνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους, μέσω ιστοσελίδας της τουρκικής κυβέρνησης.

Η θεώρηση εισόδου αποστέλλεται ακολούθως στους ενδιαφερόμενους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παλαιότερη μέθοδος εξασφάλισης θεώρησης εισόδου στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξη στη Τουρκία, έχει καταργηθεί.

Στον ηλεκτρονικό κατάλογο των κρατών δεν περιλαμβάνεται η Κυπριακή Δημοκρατία και οι κάτοχοι διαβατηρίων της υποχρεούνται από το ηλεκτρονικό σύστημα να επιλέξουν ως κράτος ιθαγένειας τους «Greek Cypriot Administration of Southern Cyprus» (Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νοτίου Κύπρου).

Το κυπριακό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του «ενθαρρύνει τους κατόχους διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εισόδου στην Τουρκία υπό τους πιο πάνω όρους». IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: