Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2014

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ Ο ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΥΓΚΑΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

Με τον κατηγορούμενο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα να αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώθηκε η απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μετήχθη τη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών.


«Πες την αλήθεια για να βοηθήσεις τον εαυτό σου» είπαν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου απευθυνόμενεςς το πρωί της Δευτέρας στον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 

Ακολούθησε έντονο επεισόδιο μεταξύ των ανακριτριών και του συνηγόρου Αλέξη Κούγια. Ο κατηγορούμενος και προφυλακισμένος έκλαιγε και έλεγε ακατάληπτα του τύπου «άλλοι με έβαζαν, εγώ δεν έκανα τίποτε» κ.λ.π. 

Από την πλευρά του συνηγόρου του οι ανακρίτριες άκουγαν κατηγορίες ότι είναι προκατειλημμένες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τις δικαστικές λειτουργούς ότι του πρότειναν να μιλήσει για να αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις των ανακριτριών:

«Έχω απαντήσει μέσω του υπομνήματός μου. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις και ασκώ το δικαίωμα της σιωπής. Θεωρώ τις ερωτήσεις προκατειλημμένες, τις μέχρι τώρα και δεν θέλω να απαντήσω ούτε και να παραμείνω στο ανακριτικό γραφείο και δηλώνω παντελώς αθώος. Δεν μπορώ να παραμείνω άλλο και θέλω να αποχωρήσω».

Μάλιστα σε ερώτηση αν θα ακούσει τις ερωτήσεις ή αν αρνείται να τις ακούσει, ο βουλευτής απάντησε:

«Αρνούμαι. Δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;».

Στη γραπτή δήλωση που υπέβαλε ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής αναφέρει: «Οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι άσχετες με το κατηγορητήριο. Διατυπώνονται με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος μου, γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψή σας σε βάρος μου αφού οι ερωτήσεις σας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δε στοχεύει στην διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της ανακριτικής διαδικασίας».

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του η απολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, σε δηλώσεις του ο συνήγορος του βουλευτή έκανε λόγο για «Ιερά Εξέταση» και υποστήριξε ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν ανήκει σ' αυτούς ο εντολέας του. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: