Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 40.000 ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Περισσότεροι από 40.000 ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσοουκρανικά σύνορα, τόνισε την Τρίτη ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Αντρίι Παρούμπιι ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε προεδρικό διάταγμα για τη μερική επιστράτευση περισσότερων εφέδρων και ανδρών κάτω των 50 ετών για να πολεμήσουν τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.


"Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, υπήρξε μια νέα ανάπτυξη και ενίσχυση των στρατευμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 41.000 ρώσοι στρατιωτικοί στα σύνορα με την Ουκρανία στο βορρά, στην ανατολή, στο νότο και στην Κριμαία", την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το Μάρτιο από τη Ρωσία, δήλωσε ο Παρούμπιι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.

Ο Παρούμπιι μίλησε ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε στη συνέχεια διάταγμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για νέα μερική επιστράτευση, την τρίτη από το Μάρτιο.

Μετά την ψηφοφορία, σύντομες συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε εθνικιστές πολιτικούς και μέλη του κόμματος του οποίου ηγείτο ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανετράπη το Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, φιλορώσοι αντάρτες παραδέχονται ότι ουκρανοί στρατιώτες κατέλαβαν περισσότερα εδάφη στο Ντονέτσκ, με τον ουκρανικό στρατό να εξαπολύει στρατιωτική επιχείρηση νωρίς την Τρίτη. 

skai.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: