Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2014

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

-4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ...ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΟΤΕ!!!!

-4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ , Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ.

-4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ.
-ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΕΣ ΟΙ "ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΘΕΙ...Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

---ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ" ---

Μοιάζει απίστευτο, συμβαίνει όμως σ’ ένα ευνομούμενο κράτος όπως η Ελλάδα κι όχι σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, την οποία μπορεί και να «κυβερνάει» η μαφία. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, δεν έχει ακόμη ασκηθεί αυτεπάγγελτα δίωξη έστω και κατ’ αγνώστων, πράγμα που έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή και παρά το γεγονός ότι οι αρχές στην Ελλάδα έχουν μαρτυρίες για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τη διαβόητη Σέχτα Επαναστατών και συγκεκριμένα για το όνομα προσώπου το οποίο εμφανίζεται από μάρτυρες να έχει δολοφονήσει τον Σωκράτη Γκιόλια. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ακόμη στην προανάκριση κι αυτό μόλις έναν χρόνο πριν τη συμπλήρωση πενταετίας οπότε θα παραγραφούν τα πλημμελήματα όπως είναι τα αδικήματα της οπλοφορίας, της οπλοκατοχής κλπ.  


Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε το ξημέρωμα της 19ης Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Τα στοιχεία από την πρώτη στιγμή έδειχναν ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά για αποστολή ή κατά το κοινώς λεγόμενο για πληρωμένο συμβόλαιο, με την αστυνομία όμως να συνδέει αμέσως το έγκλημα με τη Σέχτα Επαναστατών. Οι αρχές μάλιστα στήριξαν αυτή τους την πεποίθηση και στο γεγονός ότι όπως άφησαν να διαρρεύσει, η προκήρυξη για τη δολοφονία του Γκιόλια ήταν ίδια με τις προηγούμενες τρεις της ίδιας οργάνωσης, πράγμα που όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, δεν ισχύει.

Στο μεταξύ η Σέχτα Επαναστατών, η οποία εμφανίζεται να έχει δολοφονήσει πριν από τον Σωκράτη Γκιόλια και τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα δεν επικηρύχτηκε ποτέ, σε αντίθεση με άλλες οργανώσεις οι οποίες μπορεί να έχουν πραγματοποιήσει λιγότερα και σίγουρα όχι τόσο αιματηρά χτυπήματα.

Τα σημαντικότερα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Γκιόλια και την πρωτοφανή ανικανότητα ή αδιαφορία των αρχών να προχωρήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, δεν είναι όμως τα παραπάνω, αλλά όσα το Hot Doc αποκάλυψε πριν από ακριβώς έναν χρόνο στο τεύχος 34. Εκείνο που πραγματικά προκαλεί ερωτηματικά και που τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία κι έναν χρόνο μετά το ρεπορτάζ μας παραμένει μυστήριο, είναι το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν με τις κυπριακές για μια αδελφική υπόθεση που πιθανώς θα οδηγούσε στον δολοφόνο του Σωκράτη Γκιόλια.

Πρόκειται για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία Γκιόλια. Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων και δύο ελλαδίτες, ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο Τάσος Τσεχιλίδης, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές στη μεγαλόνησο. Μάρτυρας έχει καταθέσει στις κυπριακές αρχές ότι ο πρώτος εξ αυτών, δηλαδή ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Γκιόλια το ξημέρωμα της 19ης Ιουλίου 2010. Έχει αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Μαμαλικόπουλος εκτελούσε συμβόλαια, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και αυτό του Σωκράτη Γκιόλια. Τον αναφέρει ως «τον δημοσιογράφο που έφαγαν στην Αθήνα».

Μήνες μετά και συγκεκριμένα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ο συνεργός του στο φονικό της Αγίας Νάπας, Τάσος Τσεχιλίδης κατέθεσε έπειτα από δικό του αίτημα στην κυπριακή αστυνομία ότι ο Μαμαλικόπουλος είναι ο εκτελεστής του Σωκράτη Γκιόλια, πράγμα το οποίο φέρεται να του είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος.

Παράλληλα η χήρα του Σωκράτη Γκιόλια, Αδαμαντία αλλά και ο αδελφός του Περικλής έχουν υποδείξει στις αρχές γνωστό πρόσωπο ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις της οικογένειας, η αντιτρομοκρατική δεν ερεύνησε την υπόθεση και κάλεσε μόλις τριάμισι χρονιά μετά τη σύζυγο Γκιόλια γα να δώσει κατάθεση. Πρόκειται, αν μη τί άλλο, για σοβαρές καταγγελίες, τις οποίες είναι δύσκολο να υιοθετήσει ή ακόμα και να πιστέψει κάποιος, όμως ο μοναδικός υπεύθυνος για να τις ερευνήσει δηλαδή η αστυνομία, δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, η ελληνική πλευρά δεν παρέδωσε τα στοιχεία των τηλεπικοινωνιών του Μαμαλικόπουλου την επίμαχη περίοδο της εκτέλεσης, ούτε τα στοιχεία των επικοινωνιών που είχε μέσα από τις φυλακές ο Μαμαλικόπουλος, έχοντας πέντε διαφορετικά κινητά τηλέφωνα.

Το μυστήριο της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια καλείται να λύσει η αστυνομία, η οποία όμως εδώ και μια τετραετία δείχνει να αδρανεί. Κι αυτό ενώ έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία εκείνα που της επιτρέπουν να προχωρήσει, αν όχι στην πλήρη διαλεύκανση, σίγουρα στην ουσιαστική διερεύνηση μιας υπόθεσης που μυρίζει έντονα «παρακράτος».  
http://www.koutipandoras.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: