Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

AΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ TORM1

Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα και στους συνδικαλιστικούς φορείς δικαστών και δικηγόρων προκαλεί το σκέλος της δίκης για τα εξοπλιστικά προγράμματα TORM1, που τελικά διακόπηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά την υποβολή διαφόρων ενστάσεων, το Εφετείο αποφάσισε τη συνέχιση της δίκης μετά τη δεύτερη διακοπή της, ενώ οι δικηγόροι υποστήριζαν ότι έπρεπε να αναβληθεί (σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Ολομέλειάς τους) κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο.

Στο κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες, η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την αίθουσα τον δικηγόρο Θ. Σοφό (συνήγορο του Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που απουσιάζει από τη δίκη και για τον οποίο υπέβαλε ένσταση μη νόμιμης κλήτευσης σε εσφαλμένη διεύθυνση) με συνέπεια να ακολουθήσει ένταση, διορισμός άλλων δικηγόρων που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους και αντίδραση από τον ΔΣΑ, που αποφάσισε να απέχουν τα μέλη του από τις δίκες στις οποίες συμμετέχει η προεδρεύουσα εφέτης Μ. Λεπενιώτη.
Αντίθετα η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) παρείχε πλήρη κάλυψη στις ενέργειες της προεδρεύουσας υποστηρίζοντας ότι είναι ορθές οι ενέργειές της και εσφαλμένη η αντίδραση των δικηγόρων. Αναλύοντας τα διαδικαστικά ζητήματα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι πρόκειται για μια δίκη όπου ο νόμος επιβάλλει την ταχεία εκδίκασή της (τον Σεπτέμβριο συμπληρώνεται 12μηνη κράτηση για τον Κύπριο τ. υπουργό Ντ. Μιχαηλίδη και τον γιο του) και τυχόν αναβολή της θα οδηγούσε σε συμπλήρωση του 18μήνου και σε αποφυλάκισή τους, αφού προβλέπεται να κρατήσει η εκδίκασή της αρκετό διάστημα.
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: