Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

ΝΕΚΡΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΘΩΣ Η ΔΕΗ ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ - ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

- Θρήνος και οργή στα Χανιά για τον θάνατο της τετραπληγικής γυναίκας
- Πέθανε γιατί η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα για μια οφειλή 800 ευρώ
- "Χτύπησαν απρόσωπα, θα κάνω μήνυση και θα το φτάσω μέχρι το κόκκαλο, η ΔΕΗ ήξερε την κατάσταση"
- ΔΕΗ: Δεν είχε δηλωθεί ως "ευάλωτος καταναλωτής", δεν γνωρίζαμε οτι υποστηριζόταν μηχανικά
- Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Δε το χωρά ανθρώπου νους αυτό που συνέβη εν έτη 2014. Πως χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή για ένα χρέος 800 ευρώ!
Η 56χρονη Ευτυχία Ποποδάκη που ζούσε στην Νέα Χώρα Χανίων έπασχε από σκλήρυνση και από το 2004 υποστηριζόταν μηχανικά. Δίχως το μηχάνημα οξυγόνου η γυναίκα δεν είχε ζωή. Γι΄αυτό και τα τρία της παιδιά είχαν εξασφαλίσει στη μητέρα τους γεννήτρια, για να αποτρέψουν το μοιραίο. 

Ωστόσο ένα χρέος 800 ευρώ στάθηκε αρκετό για να κοπεί το νήμα της ζωής της 56χρονης τετραπληγικής. Το μεσημέρι της Τετάρτης, συνεργείο της ΔΕΗ  -όπως καταγγέλλεται- προχώρησε στο άνοιγμα του ρολογιού, έκανε διακοπή του ρεύματος και τοποθέτησε ενημερωτικό αυτοκόλλητο.

Το σπαραχτικό ξέσπασμα του γιου της


Oπως δήλωσε στο Newsit ο γιος της άτυχης γυναίκας, Γιώργος Ποποδάκης "ήρθε ο τεχνικός της ΔΕΗ, αφαίρεσε την ασφάλεια από τον πίνακα, το κεντρικό ρολόι της ΔΕΗ και έφυγε. Και όταν γύρισε η γυναίκα που την πρόσεχε γιατί εγώ έλειπα στον χώρο εργασίας μου, βρήκε τη μητέρα μου με ελαφρύ σφυγμό,φώναξε τα παιδιά του ΕΚΑΒ, της έβαλαν απιδινωτή και στο νοσοκομείο όταν την έβαλαν σε μηχάνημα ανάνηψης μας είπαν "δυστυχώς απεβίωσε". 

Εμένα με ειδοποίησαν στις 2.40 το μεσημέρι και κατέβηκα τρέχοντας και μέσα σε 5 λεπτά ήμουν έξω από το σπίτι ακριβώς. 

Δεν μας είχαν στείλει ειδοποιητήριο οτι θα κόψουν το ρεύμα, τίποτα απολύτως. Η ΔΕΗ δεν είχε προβεί σε καμία κίνηση για να μας ενημερώσει. Ηρθαν απροειδοποίητα έκοψαν το ρεύμα και χτύπησαν απρόσωπα. 

Η μητέρα μου από το 2004 ήταν σε μηχανική υποστήριξη. Μέσω του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιωργου Σταθάκη είχαν σταλεί χαρτιά που αποδείκνυαν οτι η μητέρα μου κάνει θεραπεία και ότι είχε απόλυτη ανάγκη από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Κάποιος από αυτούς τώρα δε το σεβάστηκε. 

Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει καταγγελία στη ΔΕΗ και μόλις βγει η ιατροδικαστική απόφαση θα προβώ σε μήνυση και θα χτυπήσω στο κόκκαλο. 

Οσον αφορά το χρέος, μιλάμε αυτή τη στιγμή για έναν λογαριασμό που τον βλέπω και τον ξαναβλέπω και λέω για αυτό το ασήμαντο ποσό των 801 ευρώ, που άλλοι χρωστάνε εκατομμύρια χιλιάδες ευρώ, άφησαν την μάνα μου να πεθάνει. 
Η αξία του ρεύματος δίχως το χαράτσι είναι 237 ευρώ, δηλαδή για 237 ευρώ κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή; Να τα βράσω. 
Εχω αγανακτίσει, έχω έρθει σε μια κατάσταση τραγική". 


Η ΔΕΗ λέει οτι δε γνώριζε...

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ υποστηρίζει πως η γυναίκα δεν είχε δηλωθεί ως “ευάλωτος καταναλωτής” και ως εκ τούτου η επιχείρηση δεν γνώριζε ότι έχριζε μηχανικής υποστήριξης.

Ολη η ανακοινωση της επιχείρησης
"Σχετικά με τις σημερινές αναφορές σε διαδικτυακές σελίδες για διακοπή ηλεκτροδότησης οικίας καταναλωτή στα Χανιά Κρήτης λόγω οφειλής, κατόπιν σχετικής εντολής της ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Ύστερα από σχετικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό μας σύστημα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση, δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλώτης ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών καταναλωτών, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση, η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770".

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέσω του Γιώργου Σταθάκη το θέμα παίρνει και πολιτικές προεκτάσεις. Ο βουλευτής Χανίων δήλωσε πως θεωρεί "αυτονόητη την εισαγγελική παρέμβαση".

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει.Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.

Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας". 

Σήμερα θα βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και αύριο θα γίνει η κηδεία της Ευτυχίας Ποποδάκη. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ  
NEWSIT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: