Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2014

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων διαδήλωσαν εκ νέου απόψε σε πολλές πόλεις της Γαλλίας σε ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα.



Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συλλογικότητας για μια Δίκαιη και Βιώσιμη Ειρήνη ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και στους Ισραηλινούς, ήταν πάντως λιγότεροι από ό,τι την περασμένη εβδομάδα: πάνω από 1.000 στη Λίλλη (βόρεια), 400 στο Παρίσι, αρκετές εκατοντάδες στη Λυών (κεντρική Γαλλία). 

Μπροστά στο δημαρχείο της Λυών τα συνθήματα υπέρ των πολιτών της Γάζας εναλλάσσονταν με συνθήματα όπως «Ισραήλ, κράτος δολοφόνε» ή «μποϊκοτάζ στο Ισραήλ». 

Περίπου 50 οργανώσεις –οικολόγοι, κομμουνιστές, η ριζοσπαστική αριστερά, συνδικάτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων– απηύθυναν έκκληση να «σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί στη Γάζα» και αξίωσαν να «επιβληθούν αμέσως κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ προκειμένου να επιδείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

LEFT.GR


ΠΡΕΖΑ TV 
17-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: