Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένας 47χρονος τεχνίτης έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του στις 21 Ιουλίου στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λόγω του σοβαρού τραυματισμού είχε γίνει αφαίρεση σπλήνας στον ασθενή. Ο 47χρονος, όμως, δεν άντεξε το θανατηφόρο τραύμα και απεβίωσε. Αναμένεται να ολοκληρωθεί ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.


Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ (ΚΚΕ) εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση για ελλιπή μέτρα σε ό,τι αφορά τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας των εργαζομένων.

Η απάντηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την απώλεια του 47χρονου επισημαίνοντας παράλληλα πως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και είναι πρωταρχικό της μέλημα.

Επιπλέον, σε ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης τονίζεται πως αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του άτυχου υπαλλήλου, ενώ η διοίκηση έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

Ακόμη αναφέρεται πως είναι σε εξέλιξη η σχετική διερεύνηση από την Επιθεώρηση Εργασίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.    
http://www.e-reportaz.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: