Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2014

ΓΕΝΟΠ: ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο (150 ευρώ ανά μεγαβατώρα) διαμορφώνονται οι προσφορές των ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενόψει της απεργίας της ΓΕΝΟΠ που θα οδηγήσει πιθανώς σε έλλειψη ισχύος και κατ' επέκταση σε άνοδο των τιμών.

Σημειώνεται ότι το κόστος από την άνοδο των τιμών χονδρικής επωμίζεται κυρίως η ΔΕΗ, καθώς αγοράζει την ενέργεια που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς από τους ιδιώτες σε υψηλότερες τιμές, ενώ οι τιμές καταναλωτή παραμένουν σταθερές.


Ωστόσο, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ καθώς και ο πρώην πρόεδρός της Ν. Φωτόπουλος επιρρίπτουν τις ευθύνες για την άνοδο των τιμών χονδρικής στους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Από σήμερα κιόλας πριν καν ξεκινήσει η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ και ενώ οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι χθες έδιναν τιμή προσφοράς προκειμένου να μπουν στο σύστημα (pool-χρηματιστήριο ενέργειας) 60-70Euro/MWh, σήμερα προκειμένου να κερδοσκοπήσουν, δίνουν προσφορά στην ανώτατη τιμή που επιτρέπεται δηλαδή 150Euro/MWh.

Αυτοί είναι οι ιδιώτες που η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει τη ΔΕΗ. Έχει κανείς αμφιβολία για το τι θα κάνουν αύριο με τα τιμολόγια;» επισημαίνει η ομοσπονδία εργαζομένων. http://www.enet.gr/   

 ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: