Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ - ΚΑΛΕ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του Οργανισμού ότι εκβιάζει τους πολίτες σε περίπτωση που δεν δοθούν οι "σκανδαλώδεις", όπως τις χαρακτηρίζει επιχορηγήσεις.

"Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι την ώρα που οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ εισέπραξαν, μεσούσης της κρίσης, πάνω από 80.000.000 εκατομμύρια ευρώ και τα ετήσια μερίσματα των μετόχων αυξάνονται διαρκώς, η διοίκηση του Οργανισμού να αρνείται πεισματικά να δώσει στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα του ΟΑΣΘ" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


"Ο ΟΑΣΘ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία σε ότι αφορά το μονοπώλιο στον τομέα του και τα εξασφαλισμένα κέρδη από την αρχή κάθε έτους μέσα από μια ληστρική, για το δημόσιο, σύμβαση. Ταυτόχρονα υπάρχει αδιαφάνεια σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία και απουσία οποιουδήποτε ελέγχου από το ελληνικό δημόσιο. Κατά συνέπεια, περισσεύει το θράσος της διοίκησης του ΟΑΣΘ, η οποία εκβιάζει τους πολίτες της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν οι σκανδαλώδεις κρατικές επιχορηγήσεις θα διακόψει την μετακίνηση του επιβατικού κοινού".

"Παρά το γεγονός ότι οι συγκοινωνίες αποτελούν δημόσιο αγαθό και το δικαίωμα όλων στην απρόσκοπτη μετακίνηση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, το αίτημα για δωρεάν χρήση των λεωφορείων ΟΑΣΘ από τους ανέργους - ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης- αντιμετωπίστηκε με εξοντωτικά πρόστιμα από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ. Η οποία, μόνο μπροστά στη δημόσια κατακραυγή και την κινηματική δράση των πολιτών αναγκάστηκε να διαγράψει, μέρος των προστίμων με την επίδειξη εκ μέρους του επιβάτη της κάρτας ανεργίας".

Ξεκαθαρίζει τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν θα ανεχθεί τους εκβιασμούς του ΟΑΣΘ και θα αγωνισθεί για την δημιουργία ενός δημόσιου υπό κοινωνικό έλεγχο οργανισμού δημόσιων συγκοινωνιών που θα καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες φθηνής και ασφαλής μετακίνησης όλων των πολιτών".

 left.gr


ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: