Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Απολύσεις και νέα λουκέτα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, όπως προαναγγέλλουν με δηλώσεις τους στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, λέγοντας ότι η σχέση άμεσων και έμμεσων εργαζομένων καταστρέφει την εταιρεία. Αυτό καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, η παράταξη της Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας στα ΕΑΣ.  Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Απολύσεις και νέα λουκέτα προαναγγέλλουν οι λαγοί της κυβέρνησης και της διοίκησης, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Δείτε τις ομιλίες τους στην επιτροπή της Βουλής. Η σχέση άμεσων και έμμεσων καταστρέφει την εταιρεία λένε, "πρέπει να φύγουν διοικητικοί, έμμεσοι", λέει ο πρόεδρος της Ελευσίνας (προϊστάμενος στους φύλακες). Τα λένε αυτοί που οι περισσότεροι δεν είναι στην παραγωγή, είναι προϊστάμενοι, έμμεσοι δηλαδή. Το θράσος τους περισσεύει.


Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στον Υμηττό και εκπρόσωπος στο ΔΣ της εταιρείας έχει ψηφίσει στο ΔΣ της εταιρείας να απολυθούν εργαζόμενοι, να κλείσουν εργοστάσια. Ως εργοδότης, περιδιαβαίνει τα τμήματα και καταγγέλλει τους εργαζόμενους, όπως κάνουν οι εργοδότες, πως θα έχουν την ευθύνη για το κλείσιμο του Υμηττού, γιατί δε δουλεύουν, αρνούνται να πάνε σε δουλειές που η εταιρεία τους ζητάει!

Λένε ψέματα!!! Όλοι γνωρίζουμε πως η διοίκηση δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση, ένα χαρτί που να καλεί τους διοικητικούς ή και άλλους έμμεσους να δεχτούν αλλαγή ειδικότητας ώστε να αντιστραφεί η αναλογία και να καλυφτούν όλα -αν γίνεται και πάλι- τα κενά στην παραγωγή.

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές έχουν αποδεχτεί και συμφωνήσει σε απολύσεις.

Κοροϊδεύουν ασύστολα τους πάντες, αφού όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που θα τολμούσε να αρνηθεί να πάει στην παραγωγή για δουλειά. Θέλετε να γίνουν οι συμφωνημένες απολύσεις αυτή είναι η αλήθεια, καρφί δε σας καίγεται για την παραγωγή.

Που αποσκοπούν;; Να παρουσιάσουν τους εργαζόμενους γενικά ως υπεύθυνους. Να δικαιολογήσουν την "ανάγκη" για απολύσεις, να σπρώξουν κόσμο στις οικειοθελείς.

Τα ΕΑΣ κρέμονται από μια σύμβαση των ΗΠΑ και της ΑΤΚ και όχι από τις συμβάσεις του υπ. Αμύνης. Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη συρρίκνωση των ΕΑΣ, στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας». 

 http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: