Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2014

ΣΥΡΙΑ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΧΑΛΕΠΙ

Έξι παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό της συριακής αεροπορίας στη βόρεια περιφέρεια του Χαλεπίου, ενώ τρία ακόμη παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε άλλες περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, τρία κοριτσάκια και τρία αγόρια της οικογένειας Μοσλέμ σκοτώθηκαν χθες σε επιδρομές στο χωριό Ουαχσίγε στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Ο στρατός κλιμάκωσε πρόσφατα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Λαταμνέ της κεντρικής επαρχίας Χάμα και ένα επτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό του στρατού κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σουγούρ της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, άλλο προπύργιο των ανταρτών. 

Στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ριζοσπαστών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μια εξάχρονη μικρούλα σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό χωριού. Η συριακή σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 170.000 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τα τελευταία τρία χρόνια. Η σύγκρουση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, με τους αντάρτες να προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ αλλά και να πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Περισσότερα από 9.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση. 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: