Σάββατο, Αυγούστου 30, 2014

190.000 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Συρίας έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ιδιαίτερη πατρίδα του, είτε για να αναζητήσει καταφύγιο σε άλλα μέρη της χώρας είτε για να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΗΕ, το ανθρωπιστικό δράμα στη Συρία είναι πραγματικά ανείπωτο: από τα 23 εκατομμύρια πληθυσμού που είχε η χώρα πριν από τον εμφύλιο τα 6,5 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας, ενώ ο αριθμός όσων πέρασαν τα σύνορα ξεπέρασε πλέον τα 3 εκατομμύρια.

Οπως αναφέρει ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, οι μισοί από τους εκτοπισμένους είναι παιδιά. Οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι τα τελευταία τρία χρόνια φτάνουν τους 190.000, ενώ ο πραγματικός αριθμός θεωρείται ακόμη μεγαλύτερος.
Η συριακή κρίση «έχει γίνει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή της εποχής μας», τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες, παρουσιάζοντας τα τρομακτικά στοιχεία.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και για τις γειτονικές χώρες, που αναλαμβάνουν το βάρος της μέριμνας για όσους διαφεύγουν στο εξωτερικό, καθώς οι πόροι τους είναι ανεπαρκείς. 
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: