Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: ΈΚΘΕΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής σχολίασε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε ο Τάκης Μπαλτάκος στα parapolitika fm 90,1 ως εξής:

«Ο κ. Μπαλτάκος με το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής του τοποθέτησης εκθέτει πολλαπλώς την κυβέρνηση και προσωπικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης και αποκαλύπτει την πραγματικότητα.

Α) Από τα λεγόμενά του ότι: ‘οι σχετικές διατάξεις περί του γενετήσιου προσανατολισμού βγήκαν από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με δική του παρέμβαση και δεν θα ξαναμπούν’ αποδεικνύει ότι ο κ. Μπαλτάκος συνεχίζει να είναι παρών κατά τη νομοθετική διαδικασία και να υπαγορεύει διατάξεις σε νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση.


Β) Με τη δήλωσή του ότι ο ίδιος είχε εμποδίσει τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια διαψεύδει κατά τρόπο πανηγυρικό τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, ο οποίος είχε επικαλεστεί νομοθετικό φόρτο εργασίας για την επί δεκάμηνη καθυστέρηση της συζήτησης τού προαναφερθέντος νομοσχεδίου. Για αυτό το λόγο ο Υπ. Δικαιοσύνης είναι έκθετος πολιτικά και οφείλει να δώσει εξηγήσεις. 

Γ) Ο κ. Μπαλτάκος αν και υπερηφανεύτηκε ότι ο ίδιος απέκλεισε τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια δεν έπραξε το ίδιο με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος σήμερα οδηγεί στην απώλεια περιουσίας χιλιάδων συμπολιτών μας κυρίως μεσαίων και φτωχών στρωμάτων. Ο συνομιλητής της Χρυσής Αυγής και ο γεφυροποιός της κυβέρνησης με την νεοναζιστική συμμορία επιβεβαίωσε σήμερα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν για τη δράση του και τη συνεχή παρουσία του στα πολιτικά πράγματα του τόπου».

Η συνέντευξη του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης:

Ερωτηθείς για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την ανακοίνωση της ΔΙΣ…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε την διαβεβαίωση ότι ούτε το Σύμφωνο Συμβίωσης, ούτε η διάταξη για τα ομοφυλόφιλά ζευγάρια δεν θα μπουν στο κείμενο για το αντιρατσιστικό και εφόσον μπει η φράση για τους Ποντίους, Αρμενίους και Μικρασιάτες δεν έχει λόγο να αντιδρά. Οι διατάξεις έχουν βγει και δεν θα ξαναμπούν στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Δεν πέρναγα το νομοσχέδιο επειδή δεν είχε τους Ποντίους και είχε διατάξεις για τον γενετήσιο προσανατολισμό. Αυτό που ήθελε να πετύχει η εκκλησία το πέτυχε.

Η άποψη μου είναι επειδή η εκκλησία έχει δόγμα δεν κάνει ποτέ πίσω.. Αυτή τη στιγμή το δόγμα της δεν απειλείται.

Τόνισε πως «Η εκκλησία έχει μια δύναμη την οποία σέβομαι καθώς συντηρεί τις παραδόσεις του ελληνικού λαού».

Για τον ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ οφείλεται στη μονομανία των Γερμανών με την υπερφορολόγηση των πάντων, σημειώνοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ καταστρέφει τη μέση ελληνική οικογένεια. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η διαδικασία είναι να αυξηθεί η σύλληψη της φοροδιαφυγής ώστε να έχουμε έσοδα από εκείνο τον τομέα.

Πως σας φαίνεται που βλέπετε από απόσταση τα μνημόνια τις αντιδράσεις στα νομοσχέδια σε ένα άρθρο ή δύο άρθρα;

Αυτό είχε μια λογική μέχρι την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όσο η χώρα είχε έλλειμα ήταν όμηρος των δανειστών. Από τη στιγμή που επετεύχθη το πλεόνασμα οι δυνατότητες της κυβέρνησης είναι άλλες και έχει μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη.

Αν σας έλεγε ο Σαμαράς ελάτε μαζί στο Παρίσι…

Θα έλεγα ότι η διαπραγματευτική δυνατότητα των Ελλήνων θα έπρεπε να φτάσει στα όρια της σκληρότητας. Η δυνατότητα μας έχει ανέβει στα ύψη.

Με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έρχεται μετα-μνημονιακή εποχή;

Η μετα-μνημονιακή πολιτική έχει έρθει σε νομικό επίπεδο, όχι όμως σε επίπεδο μέσης οικογένειας. Χρειάζονται, μέτρα, ρήξεις, αποφάσεις και στροφή, ο πρωθυπουργός αυτός το γνωρίζει και θα το κάνει…

Μπορεί η κυβέρνηση να βρεί τους 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;

Δεν το ξέρει κανείς. Δεν μπορώ να απαντήσω. 

Πρέπει να γίνει άνοιγμα στην κεντροδεξιά ώστε να επιστρέψουν στελέχη που έφυγαν από τη ΝΔ; 

Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι η δεξιά έχει το πρωτοφανές ποσοστό 16% που πρέπει να προστεθεί στο ποσοστό της ΝΔ. Μιλάω για ψηφοφόρους και όχι ηγεσίες.

Για τους ψηφοφόρους πρέπει να γίνουν ενέργειες να γυρίσουν στη βάση τους. Όσοι εξ αυτών προέρχονται από τη ΝΔ να γίνουν οι ενέργειες ώστε να επιστρέψουν. Ούτε η Αριστερά θα ήθελε να παραμείνουν εκεί.



ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: