Τρίτη, Αυγούστου 26, 2014

ΗΠΑ: «ΣΥΝΤΟΜΑ» ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

Το δρόμο για τη διεύρυνση των ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων στη Συρία, με αφορμή τη δράση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ), φαίνεται πως ανοίγει η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη βραχυπρόθεσμη έναρξη κατασκοπευτικών πτήσεων πάνω από περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.


Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα αμερικανικά κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα σταλούν στη Συρία για να εντοπίσουν θέσεις τζιχαντιστών και να προετοιμάσουν το έδαφος για πιθανές αεροπορικές επιδρομές, ώστε να έχει ο αμερικανικός στρατός καλύτερη και συνολική εικόνα των θέσεων των ενόπλων του ΙΚ, δίχως να έχουν έρθει σε συνεννόηση με τις συριακές αρχές.

Η εφημερίδα «Wall Street Journal», που ήταν η πρώτη που δημοσιοποίησε τις πληροφορίες, εκτιμά σε σχετικό ρεπορτάζ ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν «σύντομα», μολονότι νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιμένει πως ο πρόεδρος Ομπάμα «δεν έχει λάβει καμία απόφαση» για το θέμα προς το παρόν.   http://www.902.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: