Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2014

ΘΕΡΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που ξεκινά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μέχρι το τέλος της αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ανακοινώνονται και οι (μειωμένες) αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.    
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η ανακοίνωση για τις αποσπάσεις αναμένεται την Τετάρτη 27 Αυγούστου. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πρόσφατα ότι οι αποσπάσεις φέτος θα είναι κατά 500 λιγότερες. 


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τα κενά ανέρχονται σε 22.500. Εξασφαλισμένες είναι 19.500 θέσεις, αλλά υπολείπονται ακόμα 3.000 θέσεις που θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις.

Οι αναπληρωτές σχεδιάζεται να είναι στις θέσεις τους στις 5 Σεπτεμβρίου. 

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί και η διάταξη για την υπόθεση των «αιώνιων φοιτητών» όπως και οι εκθέσεις αξιολόγησης ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επίσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί και η έκθεση αξιολόγησης για τις διοικητικές ανάγκες οκτώ Ιδρυμάτων από την οποία θα προκύψει αν θα μείνουν τελικά οι περίπου 500 διοικητικοί υπάλληλοι.

Σχετικά με τους «αιώνιους» η ρύθμιση που προωθεί τελικά το υπουργείο αφορά σε περίπου 25.000 φοιτητές που συμμετείχαν έστω και σε μία εξεταστική εντός της διετίας. Οι συγκεκριμένοι θα έχουν δύο ακόμα ευκαιρίες προτού διαγραφούν.
IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: