Τρίτη, Αυγούστου 26, 2014

"ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ;

Εκκλησιαστικοί παράγοντες αναμιμνήσκονται ημερών Χριστόδουλου, ενεργοποιούν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ποντάρουν στην ομοφοβία, την ώρα που πυκνώνουν τα κρούσματα απροκάλυπτης εγκληματικής βίας εναντίον ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα χρόνο έκανε η κυβέρνηση να αντιληφθεί τη χρυσαυγίτικη επιθετικότητα εναντίον μεταναστών στους δρόμους της Αθήνας. Κι ακόμη δεν έχει ψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Επινοεί συνεχώς νέα προσχήματα, αλλάζει το περιεχόμενο και αναβάλλει την ψήφιση για να δώσει χρόνο να εκδηλωθούν τα συντηρητικά ή και αντιδραστικά ανακλαστικά τμημάτων της κοινωνίας και του κράτους.


Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο ο Τ. Μπαλτάκος, alter ego του πρωθυπουργού, εκτράπηκε σε αδίστακτη κινδυνολογία εμπλέκοντας και την Εκκλησία. Στόχος του να ματαιωθεί η ψήφιση ή να απονευρωθεί η αντιρατσιστική ποινική αντιμετώπιση. Εκκλησιαστικοί παράγοντες αναμιμνήσκονται ημερών Χριστόδουλου, ενεργοποιούν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ποντάρουν στην ομοφοβία, την ώρα που πυκνώνουν τα κρούσματα απροκάλυπτης εγκληματικής βίας εναντίον ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ατζέντα του περιορισμού των δικαιωμάτων και της αδιαφορίας για τη ρατσιστική βία, η κυβέρνηση προσθέτει τώρα το όψιμο ενδιαφέρον για την αλλαγή της ποινικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να τιμωρούνται με "επιείκεια" οι επίορκοι πολιτικοί και να καταδικάζονται ακόμη και σε ισόβια όσοι θεωρηθεί ότι (ακόμη και μέσω του Ίντερνετ!) επιχειρούν να προσβάλουν το πολίτευμα. Στη σημερινή πραγματικότητα, εννοούν το ισχύον μνημονιακό κράτος εκτάκτου ανάγκης. Πρόκειται για παράθυρο αυθαιρεσίας και αντιδραστικών μεθοδεύσεων, που επιβεβαιώνει τη γνωστή ρήση ότι εν ονόματι της δημοκρατίας διαπράττονται στυγερά εγκλήματα.

Αυτή η ιδιόρρυθμη κρατική συμπεριφορά, με την οποία εγκαταλείπονται τα θύματα της πολυπρόσωπης ρατσιστικής βίας και καθιερώνονται νέες προκλήσεις εις βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ντύνεται με τη "νομιμοποίηση" που εκλύεται από τη συντηρητικοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας ελέω κρίσης. Κι αυτός ο εγκλεισμός είναι η χειρότερη υπηρεσία προς την κοινωνία. Είναι μια παρενέργεια που διεισδύει στους κοινωνικούς πόρους, επηρεάζει ανεπαισθήτως την κρίση των πολιτών και μεταλλάσσει τη δημοκρατία. Είναι η άλλη όψη της καθεστωτικής εγκαθίδρυσης του Μνημονίου.

 http://www.avgi.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: