Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2014

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ… ΟΥΤΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

Aποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την κατάσταση των νοσοκομείων της Πάτρας και του Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας, παρουσίασαν η ιστοσελίδα http://www.dete.gr και η τοπική εφημερίδα "Κόσμος".

Αγανάκτησε γνωστός πατρινός δικηγόρος και περιέγραψε την κατάσταση που βίωσε.

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης βγαίνει στα κανάλια και δηλώνει πως... όλα βαίνουν καλώς και πως «η κυβέρνηση προσπαθεί» οι ασθενείς στα Νοσοκομεία διαπιστώνουν πως όλα βρίσκονται... στον αυτόματο πιλότο και πως αν δεν υπήρχε... το φιλότιμο των γιατρών και των άλλων εργαζομένων... οι περισσότεροι θα κινδύνευαν ακόμη και να πεθάνουν!


Γνωστός Πατρινός δικηγόρος που πρόσφατα νοσηλεύθηκε σε Νοσοκομείο της Πάτρας περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό και αντικειμενικό τρόπο τα όσα βίωσε. Τα παραθέτουμε συνοπτικά:

* Όλα με το σταγονόμετρο πλέον στα δημόσια Νοσοκομεία. Δεν υπάρχουν ούτε φάρμακα για τους νοσηλευόμενους. Σου ζητούν εντέχνως να τα φέρεις εσύ από το σπίτι τους και όπου μπορείς να «τσοντάρεις» εν ανάγκη!

* Εχουν ξεμείνει από αναλώσιμα στις τουαλέτες. Δεν υπάρχει υγρό σαπούνι και χαρτί υγείας.

* Ελλειψη επαρκούς αριθμούς σεντονιών (μέχρι και γι αυτό γίνεται γκρίνια)! Τσακωμοί για ένα κρεβάτι... οπουδήποτε, είτε σε δωμάτιο είτε στον διάδρομο! Ακόμη και στην ταράτσα -αν γινόταν- θα έβαζαν κρεββάτια!

Και συνεχίζει: Εβλεπα ένα ολόκληρο τριήμερο έναν γιατρό να δουλεύει συνέχεια σαν «μαύρς δούλος» να τρέχει παντού, να κάνει όλες τις δουλειές και αναρωτιόμουν: «πότε θα πάει να κοιμηθεί λιγουλάκι; Υπεράνθρωποι των 800 ευρώ, απλήρωτοι για τις αμέτρητες εφημερίες τους, ήρωες. Και μέσα στα Νοσοκομεία κόσμος και λαός να μπαινοβγαίνει! 

Άλλος να κλαίει, άλλος να γελάει, άλλος αμίλητος. Η ζωή είναι σχετική εκεί μέσα παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τις 5 ημέρες που ήμουν στο κρεβάτι του πόνου, τρεις θάνατοι έπεσαν στην αντίληψή μου, εκεί δίπλα μου.

Κάποιου ηλικιωμένου σε διπλανό φορείο στα επείγοντα, του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Ανδρέα Ράπανου της Παντάνασσας, του πατέρα του ανδριμανδρίτου Νικοδήμου Σιδέρη. Ο Θεός να τους αναπαύσει», κατέληξε ο γνωστός δικηγόρος.

Τα παραπάνω είναι γνωστά. Εχουν καταγγελθεί πολλάκις από συνδικαλιστές, εργαζόμενους αλλά και άλλους ασθενείς. Η δημόσια υγεία (όπως την γνωρίζαμε» τελείωσε. Πλέον μόνο όποιος έχει χρήμα και αυτό ρέει από τη τσέπη του, θα μπορεί να τυγχάνει ανθρώπινης και αξιοπρεπούς υγειονομικής περίθαλψης.



Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας: Οι ασθενείς μεταφέρονται σε κτίριο που θυμίζει… Σιέρα Λεόνε!


Την ώρα που ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσίβελας αναζητά τις ευθύνες για την φωτογραφία του νεκρού πάνω στο φορείο, έξω από το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», την στιγμή που γίνεται ολόκληρη ΕΔΕ για να βρεθεί ποιος είναι... ο φωτογράφος, ο «Κόσμος» φέρνει στην δημοσιότητα φωτογραφίες πραγματικής ντροπής για τα μαύρα χάλια που έχει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υγείας της περιοχής και μάλιστα με αυξημένη κίνηση λόγω του καλοκαιριού, αυτό της Κάτω Αχαϊας.

Και μπορεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που σπεύδουν από τις κοντινές παραλίες ή μεταφέρονται για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο εργάζονται σε συνθήκες... Σιέρα Λεόνε!

Ο φωτογραφικός φακός του «Κόσμου» αποκάλυψε... τα μαύρα χάλια του Κέντρου Υγείας. Οι τουαλέτες απαράδεκτες με τις βρύσες να στάζουν, η υγρασία να έχει καλύψει όλους τους τοίχους (σκεφθείτε τι έχει να γίνει τον χειμώνα με τις βροχές), λεκάνες σπασμένες. 

Οι χώροι του Κέντρου Υγείας θυμίζουν... αποθήκες, αφού δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια καμία ενέργεια ανακαίνισης του κτιρίου. Το Κέντρο Υγείας είναι παρατημένο... στο έλεος του κ. Κατσίβελα! 

Σκουριά παντού, πλακάκια και καρέκλες ξεκολλημένα, εικόνες που δεν ταιριάζουν σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. ΕΔΕ πάντως γι αυτές τις φωτογραφίες... δεν θα γίνει! Αλήθεια, πότε θα διενεργηθεί ΕΔΕ για όσους ευθύνονται για τα «μαύρα χάλια» του Τομέα Υγείας και οι οποίοι κάθονται σε καρέκλες αμειβόμενοι... με υπέρογκα (για την εποχή) ποσά;


 ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ. ΠΑΡΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ.