Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έξω από το υπουργείο Παιδείας, με κεντρικό σύνθημα: «Μαζικοί διορισμοί τώρα - προασπίζουμε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου».Στο κάλεσμά της η ΔΟΕ αναφέρει: "Λόγω της απουσίας μόνιμων διορισμών και της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει η δημόσια εκπαίδευση αλλά και της συνεχούς οικονομικής και επιστημονικής υποβάθμισης των εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με απόφασή του πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 29/82014 στις 11 π.μ. με θέμα: «Μαζικοί διορισμοί τώρα - Προασπίζουμε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου».


Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά".

Eπίσης ενημερώνει ότι δεν έλαβε δεσμευτικές απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, όπου και έθιξε τα ακόλουθα ζητήματα:

Tη μη πραγματοποίηση για μία ακόμη φορά μόνιμων διορισμών παρά το πλήθος των οργανικών κενών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και το απαράδεκτο γεγονός του να πρόκειται να εργαστούν και πάλι ως αναπληρωτές οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγή. Η ανάγκη ικανοποίησης των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ χωρίς περιορισμούς.

Την εξαιρετική σημασία της έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με κονδύλια, κυρίως, μέσα από τον τακτικό προϋπολογισμό ώστε να είναι πλήρως στελεχωμένα τα σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Την αποφυγή επανάληψης των απαράδεκτων και παράνομων ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας (απόφαση 9/9/2013 ) με τις οποίες υποβαθμίστηκε η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και οδηγήθηκαν σε εξοντωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το απαράδεκτο γεγονός του να μην δίνονται οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και της μη πρόβλεψης για αποκατάσταση των αδικιών των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ότι ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας η έναρξη εφαρμογής της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δίχως να προϋπάρξει διάλογος με τη Δ.Ο.Ε. πάνω στις θέσεις που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία στην τελευταία συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Το ότι δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Ομοσπονδίας για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών για τα έτη 2010-2014.Δ.Ο.Ε.

http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: