Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

«ΔΕΝΕΙ» ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 2011

Nέα παρέμβαση πραγματοποιεί στο θέμα της Χρυσής Αυγής, η πρωτoβουλία δικηγόρων «JailGoldenDawn - Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος».

H πλήρης αναφορά της αντιρατσιστικής - αντιφασιστικής κίνησης των δικηγόρων, είναι η ακόλουθη:

"Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αποδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στελεχών της Χρυσής Αυγής στο ρατσιστικό πογκρόμ που οργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη. Συγκεκριμένα, το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κολιόπουλος είχε συλληφθεί στις 10/05/2011 για συμμετοχή στο πογκρόμ (φθορά ξένης ιδιοκτησίας – ενός ίντερνετ-καφέ στην Πλατεία Βικτωρίας).


Η σύλληψη αυτή είναι η μόνη γνωστή ενέργεια των διωκτικών αρχών, οι οποίες κατά τα άλλα επέδειξαν απόλυτη ανοχή στους πογκρομιστές χρυσαυγίτες.

Ο Κολιόπουλος δικάστηκε τελικά με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις 13/05/2011 (μαζί του είχε συλληφθεί και ένας αλλοδαπός, θύμα του πογκρόμ!) και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο Κολιόπουλος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν άσχετος με τη Χρυσή Αυγή και ότι βρέθηκε τυχαία στην Πλατεία Βικτωρίας, αναζητώντας εργασία!

Αξίζει να παραθέσουμε εδώ ολόκληρη την απολογία του, όπως αυτή περιέχεται στην απόφαση αρ. 66284/2011 του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας: “Κατοικώ στο Ίλιον. Είμαι άνεργος σερβιτόρος και πατέρας τριών ανήλικων τέκνων. Την ημέρα της πορείας έψαχνα για δουλειά στην περιοχή και συντάχτηκα με το πλήθος των διαμαρτυρομένων. Στη συνέχεια έφυγα από την πορεία. Προχώρησα στην Χέυδεν. Ήμουν μόνος. Η κατάσταση ήταν οξυμένη, υπήρχαν άτομα διασκορπισμένα. Ένας Αφγανός, μάλλον, κατέβασε ξαφνικά τα παντελόνια του και μας έδειχνε τα γεννητικά του όργανα. Αισθάνθηκα θυμό και ξέσπασα χτυπώντας τη γροθιά μου στην τζαμαρία ενός ίντερνετ καφέ κάποιου αγνώστου. Ζήτησα να μάθω το – ευτελές – κόστος της ζημιάς από την αστυνομία η οποία δεν μου το έδωσε. Επίσης πήγα να πληρώσω τον ιδιοκτήτη του καφέ αλλά δεν τον βρήκα. Δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ με τους άλλους”.

Μάλιστα, ο δράστης των παραπάνω εγκλημάτων δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί το όνομα του Μανώλη Καντάρη για να ζητήσει με αυτοτελή ισχυρισμό του την αθώωσή του, λόγω του “ακήρυχτου πολέμου που επικρατεί στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας”, έστω και αν ο ίδιος δεν ήταν καν κάτοικος της περιοχής!

Λέει χαρακτηριστικά ο Κολιόπουλος μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του: “Στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας επικρατεί μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών ακήρυχτος πόλεμος. Εκ λόγων γενικής πρόληψης, παρακαλώ την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου σας προς κατευνασμό των οξυμένων παθών υπό το κράτος του οποίου τελούν οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μετά τη στυγερή δολοφονία Έλληνα φιλήσυχου οικογενειάρχη”.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, αντίθετα η απόφαση κάνει φανερό ότι η έδρα σχημάτισε καθαρή εικόνα για τη συμμετοχή του κατηγορουμένου στο υπό εξέλιξη πογκρόμ: “…συμμετείχε σε ομάδα δέκα (10) ατόμων τα οποία προκαλούσαν φθορές σε καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στη συμβολή της οδού Φυλής και Χέυδεν… συγκεκριμένα έθραυσε τον υαλοπίνακα πρόσοψης σε κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φυλής και Χέυδεν, προκαλώντας σε αυτό σημαντικές υλικές ζημιές, χωρίς να προκληθεί από τον παθόντα.   

Στην ανωτέρω πράξη συμμετείχαν περισσότερα των δύο ατόμων”. Αυτό που δεν είπε ο Κολιόπουλος στο δικαστήριο είναι ότι ο ίδιος δεν βρέθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία στην περιοχή, αλλά ως στέλεχος της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, της οποίας ήταν υποψήφιος βουλευτής Άρτας στις εκλογές του 2009. Η θέση στελέχους της οργάνωσης προκύπτει περαιτέρω από το γεγονός ότι ο Κολιόπουλος είχε υποβάλει μήνυση κατά του δημοτικού συμβούλου της “Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας” και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, επειδή ο τελευταίος είχε πρωτοστατήσει στην εκδίωξη μελών της Χρυσής Αυγής που επιχείρησαν παρέμβαση σε συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τον Άρειο Πάγο στις 20/01/2011.

Στη μήνυσή που κατέθεσε ο Κολιόπουλος κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μηνύω και αιτούμαι τη νόμιμη τιμωρία του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (αγνώστων λοιπών στοιχείων) δημοτικός σύμβουλος του πολιτικού κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διότι περί ώρα 11:30 της σήμερον και ενώ βρισκόμουν έξωθεν του Αρείου Πάγου επί της Λ. Αλεξάνδρας με εξύβρισε με τη φράση “φασίστα σήκω φύγε από δω μαχαιροβγάλτη” παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους όπου είχα μεταβεί προκειμένου να διανείμω εφημερίδες του πολιτικού κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας έθεσε την εν λόγω μήνυση στο αρχείο.

Η συμμετοχή του στελέχους της ΧΑ Κολιόπουλου στο πογκρόμ του Μάη του 2011 αποτελεί μια περαιτέρω απόδειξη της οργάνωσής του από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής: το πογκρόμ είχε προαναγγελθεί από τον Παναγιώταρο σε δήλωσή του στα Νέα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 και οργανώθηκε από την Χρυσή Αυγή με φυσική παρουσία των ηγετικών μελών της με πρώτο τον Κασιδιάρη που ηγήθηκε των πογκρομιστών στις 12/05/2011.

Φωτογραφίες μελών της Χρυσής Αυγής (όπως αυτή σε προεκλογική συγκέντρωση στο Π. Φάληρο) ταυτοποιούν δράστες του πογκρόμ όπως αυτοί εμφανίζονται σε φωτογραφίες της 12/05/2011 στην οδό Αθηνάς.

Η ένταξη της αναφοράς που υποβλήθηκε στον Άρειο Πάγο για το χρυσαυγίτικο πογκρόμ στη δικογραφία ενισχύει το κατηγορητήριο κατά των ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.



Πηγή - αναδημοσίευση: JailGoldenDawn - Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος  

ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: