Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2014

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΙΔΟΙΑ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ- ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στο περιστύλιο του Ζαππείου στρέφονται τα βλέμματα των στελεχών ενός ΠΑΣΟΚ που γιορτάζει τα 40 χρόνια του σε κλίμα ρήξης: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται, ενώ τα σύννεφα από τα έκτροπα που προηγήθηκαν δεν έχουν διαλυθεί. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει το στίγμα της ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, με στόχο τη μετάβαση στην Κεντροαριστερά.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης να είναι ενωτική και συσπειρωτική. Η ομιλία του Ευ.Βενιζέλου θα είναι απάντηση στις επικρίσεις που εκφράζονται εσωκομματικά, όπως ο ίδιος είχε διαμηνύσει ήδη από τη Δευτέρα. «Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δεν μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί» έχει πει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταλήξει μέχρι και την Τετάρτη στο πλήρες περιεχόμενο της ομιλία τους, και κυρίως αν και σε ποια έκταση θα αναφερθεί στην κρίσιμη περίοδο του 2011.

Ωστόσο, έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου η συμμετοχή στην εκδήλωση να είναι μεγάλη: Ένα μαζικό γραπτό μήνυμα εστάλη το απόγευμα της Τρίτης σε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα στο λεκανοπέδιο της Αττικής: «Σας περιμένουμε στη γιορτή των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, 3 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Ζάππειο, για την αρχή της Αλλαγής που θέλουμε να δούμε». 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια έμμεση απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στα όσα επαγγέλθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για «εκ βάθρων αλλαγή της χώρας από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου». 

Η λέξη-κλειδί στο κομματικό SMS ήταν η Αλλαγή. Οχι στο μοντέλο της αλλαγής που υποσχέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός πριν από μία ημέρα κατηγορώντας τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι η μοναδική διαφορά της από τη συντήρηση βρίσκεται σε μια δήθεν φιλολαϊκή ατζέντα που πρακτικά διευθετεί μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Αλλά στην Αλλαγή όπως την οραματίζεται τουλάχιστον η σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, ο Ευ.Βενιζέλος θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, με στόχο τη μετάβαση στην ενιαία Κεντροαριστερά.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος προέτρεψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, ο κ. Παπανδρέου «κάνει το πείραμα Κοππά το οποίο δεν έπιασε. Αν θέλει να κάνει κόμμα ας το κάνει με αυτούς εκεί πέρα που τον χειροκροτούν».

Στην εκδήλωση της Τετάρτης κεντρικός ομιλητής είναι ο Ευ.Βενιζέλος, ενώ έχουν προσκληθεί οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και Κ.Σημίτης. Ο κ. Σημίτης θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν θα παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό. 

in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
3-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: