Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2014

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ-ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Το πρώτο κύμα διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου καθώς αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν ένστολη διαμαρτυρία, ζητώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν παράνομες τις περικοπές των μισθών τους.
Οι ένστολοι άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ

Μάλιστα σήμερα έγινε διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να κριθεί εάν υπάρχουν ευθύνες του υπουργείου Οικονομικών για τη μη συμμόρφωση του Δημοσίου στην απόφαση του δικαστηρίου υπέρ των ενστόλων. Η διάσκεψη θα συνεχιστεί εν ευθέτω χρόνο.
Οι κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης άρχισαν το μεσημέρι του Σαββάτου όπου κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου.
Στις 6 το απόγευμα, αύριο, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικά κέντρα θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει το δικό του συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους. Παράλληλα, αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.
Μία ώρα νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα χρυσαυγίτες οργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας και την ίδια ώρα στην πλατεία Αγίας Σοφίας θα συγκεντρωθούν επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Όλες οι συγκεντρώσεις θα καταλήξουν με πορείες έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως.
Εν τω μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας με περίπου 4.000 αστυνομικοί από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες πόλεις να βρίσκονται επί ποδός.
Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αποφυγή επεισοδίων τόσο το πρωί κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων από τον πρωθυπουργό, όσο και το απόγευμα, την ώρα των κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα.
Τις διαδηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου, θα παρακολουθεί από αέρος και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν για να επέμβουν εάν χρειαστεί σε περίπτωση επεισοδίων.
Όμως αυξημένα θα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας, καθώς από τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως Τσιμισκή, Εγνατία, Λεωφόρος Νίκης, Αγγελάκη , Εθνικής Αμύνης, Λεωφόρος Στρατού, Γ' Σεπτεμβρίου, Αγίου Δημητρίου και Νικολάου Γερμανού. Από σήμερα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής έχει απαγορευτεί και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικές οδούς.   ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: