Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2014

«ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ»

Σε κλίμα ομοψυχίας και σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ για το ζήτημα της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και για την ισοτίμησή τους με τους δημόσιους τίτλους σπουδών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ.

Μετά από μακρά συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων τα Μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων εξέφρασαν την άποψη ότι η επιβολή των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου που έχει συντελέσει στην ουσιαστική απομάκρυνση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση, δημιουργεί συνθήκες αλλοίωσης του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που παρέχουν, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος και τα ιδιωτικά σχολεία.


ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ

Ως εκ τούτου, τίθεται πλέον ζήτημα νομιμότητας των τίτλων που τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εκδίδουν και ισοτίμησής τους με τους δημόσιους τίτλους. Τονίστηκε από την πλειονότητα των παριστάμενων ότι είναι απολύτως αναγκαίο η ιδιωτική εκπαίδευση να λειτουργεί με βάση τη συνταγματική επιταγή, ώστε να αποτελεί τμήμα του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος και για να προστατευτεί η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Η εγκαθίδρυση του «σχολείου της αγοράς» αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας και για την όξυνση των κοινωνικών, των εκπαιδευτικών και των οικονομικών ανισοτήτων.

Ως πρώτη ενέργεια για την επαναφορά της συνταγματικής λειτουργίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα δύο ΔΣ αποφάσισαν να στείλουν επιστολές προς το European Advisory Group for Education που συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες, έχοντας στην ατζέντα της συνάντησης το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που εκδίδουν ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης στην Ελλάδα μετά από καταγγελία του εκπροσώπου των Ελλήνων εργαζόμενων στην επιτροπή και Προέδρου της ΟΙΕΛΕ.

 http://left.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: