Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Παρέμβαση σε όσα αναφέρθηκαν, αυτές τις μέρες, από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέσω σχολίου του στενού συνεργάτη του Γιώργου Ελενόπουλου.

Τα σχόλια αφορούν, πρωτίστως, στον κ. Σαμαρά και σε όσα ανέφερε σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, τα οποία ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι «εκθέτουν ανεπανόρθωτα» τον κ. Σαμαρά, όπως και όσους προέβαλαν στο παρελθόν παρόμοιους ισχυρισμούς.


Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον η επισήμανση ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, βρίσκονται σε «απόλυτη σύμπνοια» και δεν λένε λέξη για τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε κρίση. Υπάρχει, αναφέρει, «απόλυτη σιγή» για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μέχρι το 2009.  

Αφορμή για τα σχόλια του κ. Ελενόπουλου αποτέλεσε η αναφορά του κ. Σαμαρά στο «λεφτά υπάρχουν», όπου και επέδωσε όλα τα δεινά που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες. Στο εκτενές σχόλιό του ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου αναφέρει, μεταξύ άλλων:    

«Πρώτον, το προεκλογικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009 ήταν το πιο μετριοπαθές πρόγραμμα κόμματος εξουσίας -σε ότι αφορά στις πολιτικές παροχών- στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. 
Δεύτερον, το προεκλογικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009 ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τα Ζάππεια 1, 2 και 3, τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισ. ευρώ, αλλά και τα όσα εξίσου ανεύθυνα εξαγγέλλει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σήμερα».

Και προσθέτει ότι «όποιος ψάχνει για λαϊκισμό, μπορεί να βρει πολύ ικανοποιητικές δόσεις σε όσα εξήγγειλαν οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας ως αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια».     

Επιπλέον, σημειώνει: «Τρίτον, επίσης για όσους το έχουν ξεχάσει, δίνουμε σε πλήρη ανάπτυξη την τότε πρόταση και το ακριβές νόημα του "λεφτά υπάρχουν": Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των "ημέτερων" και των ισχυρών στη χώρα μας.

»Είναι ακριβώς αυτά τα συμφέροντα που δείχνει να υπηρετεί όλο και περισσότερο η σημερινή κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαία η πρωτοφανής της ασυλία. Ούτε, αντιθέτως, ο πόλεμος που δέχτηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου».

Επισημαίνει ακόμη: «Και είναι ακριβώς αυτό που δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση: σχέδιο για νέο παραγωγικό πρότυπο. Καμία κουβέντα από κανέναν, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, για το πώς θα δημιουργήσουμε, υγιώς, νέο πλούτο».

Επιπλέον αναφέρεται στο «τι μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση», παρατηρώντας: «Ας ξαναδιαβάσουν τον προϋπολογισμό του 2013. Και για να το κάνουμε πιο λιανά, αναφερόμαστε στην αποδοχή από το σύνολο της ΝΔ, ότι το έλλειμμα του 2009 δεν ήταν το 6%, όπως επισήμως ενημέρωνε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ την ΕΕ, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις εκλογές, αλλά ήταν 36 δισ. ευρώ, ή 15,6%. Ο προϋπολογισμός έφερε την υπογραφή του κ. Πρωθυπουργού. 

»Απαντώντας για τα μνημόνια τονίζει ότι αυτά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης εάν ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Αλλά αυτά τα δεδομένα μας απέκλεισαν από τις αγορές και μας οδήγησαν στο να ζητηθεί βοήθεια από τους εταίρους. Και τα δεδομένα αυτά, δεν τα διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε μια πραγματικότητα που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση της ΝΔ επί 5 χρόνια. 
Εκεί ας ψάξουν για τους εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας. Μια κυβέρνηση των προσλήψεων από το παράθυρο, της παντελούς αδυναμίας ελέγχου της σπατάλης, των πελατειακών διευθετήσεων για μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, κοκ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, δε: «Το πιο ανησυχητικό είναι η απόλυτη σύμπνοια σημερινής κυβέρνησης και σημερινής αντιπολίτευσης στο να μη λένε λέξη για το τι πραγματικά μας οδήγησε στην κρίση - απόλυτη σιγή για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μέχρι το 2009. Δείχνουν, όλοι τους, να μην έχουν καταλάβει τίποτα ή να μην θέλουν να καταλάβουν τίποτα».

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας που φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του κ. Σαμαρά, περί αναφορών του κ. Παπανδρέου στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ελενόπουλος τονίζει:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι έχει να πει το λέει ο ίδιος, δημοσίως και με παρρησία. Ως εκ τούτου, ούτε ανάγκη καταφυγής στον χώρο της φαντασίας υπάρχει, ούτε πολύ περισσότερο οποιασδήποτε κίνησης που θα τον ανάγκαζε να δώσει απαντήσεις. Όλα στην ώρα τους».
.in.gr 


ΠΡΕΖΑ TV
15-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: