Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2014

Η ΜΟΣΧΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤO KΙΕΒΟ «ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ BOEING

Στην Ουκρανία επιρρίπτει η Μόσχα την «πλήρη ευθύνη» για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική Ουκρανία, με το σκεπτικό «ότι η καταστροφή έγινε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας». 

Η πρώτη έκθεση των ολλανδών εμπειρογνωμόνων που είχε παρουσιαστεί την Τρίτη απέφυγε, εξαιτίας των ελλιπών μέχρι στιγμής στοιχείων, να αποδώσει ευθύνες.


Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέρι Σόιγκου υποδέχθηκε την Τετάρτη τον μαλαισιανό υπουργό Άμυνας Χισαμουντίν Τουν Χουσεΐν στη ρωσική πρωτεύουσα. 

«Η καταστροφή συνέβη στον εναέριο χώρο που ανήκει στην Ουκρανία, η οποία και φέρει πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη» είπε ο Σόιγκου. 

«Η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί εάν η Ουκρανία είχε λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα χωρίς εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων, χωρίς την αιματοχυσία του τελευταίου μήνα, χωρίς βαρύ οπλισμό» είπε ο ρώσος υπουργός Άμυνας.

Το Κίεβο και οι φιλορώσοι αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για το δυστύχημα, το οποίο πέραν πάσης αμφιβολίας θεωρείται ότι προκλήθηκε από επίθεση.  

Η έκθεση των ολλανδών εμπειρογνωμόνων ανέφερε ότι το αεροπλάνο δεν παρουσίαζε κανένα τεχνικό πρόβλημα, ούτε φαίνεται να υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση σε ζωτικά όργανα του αεροπλάνου.

Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από τα «μαύρα κουτιά», δορυφορικές φωτογραφίες και συνομιλίες με πύργους ελέγχου.

Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της δομικής βλάβης που προκάλεσε σε αυτό ο μεγάλος αριθμός αντικειμένων «υψηλής ενέργειας» που το χτύπησαν εξωτερικά.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής. H Ολλανδία τέθηκε επικεφαλής της διεθνούς έρευνας που έγινε στον τόπο της τραγωδίας με τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.   
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: