Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στις 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου που θα εγκρίνει τη νέα δομή της διοίκησης του πιστωτικού ιδρύματος, αλλά και τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση θα τεθούν προς έγκριση ψηφίσματα - για να διοριστούν στη θέση των συμβούλων οι Ζόζεφ Άκερμαν, Γουίλμπουρ Ρος, Αρν Μπέργκεν, Μαξίμ Γκόλντμαν, Χριστόδουλος Πατσαλίδης και Μιχάλης Σπανός. Σημειώνεται ότι η εκλογή οποιωνδήποτε νέων μελών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.


Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας Κύπρου, οι Κρίστης Χασάπης, Ξάνθος Βράχας και Ανδρέας Γιασεμίδης αφυπηρετούν και δεν θα διεκδικήσουν επανεκλογή.

Επίσης, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση θα τεθεί προς έγκριση ψήφισμα, ώστε οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να παραμείνουν αμετάβλητες. Σημειώνεται ότι οι αμοιβές των μη-εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου όπως εγκρίθηκαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2012 έχουν ως εξής : πρόεδρος 68.000 ευρώ, αντιπρόεδρος 51.000 ευρώ, μη-εκτελεστικά μέλη 13.000 ευρώ, πρόεδροι επιτροπών συμβουλίου 3.300 ευρώ, μέλη επιτροπών συμβουλίου 2.100 ευρώ, πρόεδρος επιτροπής ελέγχου 6.300 ευρώ και μέλη επιτροπής ελέγχου 4.200 ευρώ.

  IN.GR


ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: