Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ

Ένας ακροδεξιός Ισραηλινός ακτιβιστής τραυματίστηκε σε ένοπλη επίθεση που δέχθηκε στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, δραστήριος στην εκστρατεία για να επιτρέπεται στους Εβραίους να προσεύχονται στο Όρος του Ναού. Ο δράστης είχε διαφύγει, αλλά μερικές ώρες αργότερα η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι ενός υπόπτου ο οποίος και έπεσε νεκρός στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Τα περιστατικά κινδυνεύουν να αναζωπυρώσουν την ένταση στο Παλαιστινιακό. 


Αργά τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, ο ακροδεξιός Ισραηλινός ακτιβιστής Γεχούντα Γκλιγκ έβγαινε από το Κέντρο Κληρονομιάς του Μεναχέμ Μπέγκιν όπου διεξαγόταν ένα συνέδριο με σκοπό την προώθηση της εκστρατείας για να επιτρέπεται στους Εβραίους να προσεύχονται στο Όρος του Ναού. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 50χρονο ακτιβιστή έξω από το Κέντρο.

Ο ιστότοπος Ynet και το ραδιόφωνο του στρατού ανέφεραν ότι ο τραυματίας είναι ένας από τα πιο γνωστά στελέχη του ακροδεξιού κινήματος που ζητά να δοθεί στους Εβραίους η άδεια να προσεύχονται στο Όρος του Ναού. 

Μετά την επίθεση ο δράστης πρόλαβε και διέφυγε, όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περικύκλωσε το πρωί της Πέμπτης το σπίτι ενός υπόπτου, το οποίο βρισκόταν στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Επρόκειτο για τον Μοατέζ Χιγκάζι, ο οποίος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι ο ύποπτος άνοιξε πυρ και οι δυνάμεις της απάντησαν, με αποτέλεσμα το θάνατο του υπόπτου.  IN.GR


ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: