Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ;;; - ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

Την πιθανότητα επικήρυξης του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού μελετούν οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τις επαφές που έχει στις ΗΠΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ωστόσο, όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από την αρμόδια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του έτους η ελληνική κυβέρνηση είχε επικηρύξει με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ τον καθένα από τους Χρ. Ξηρό, Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτη και τους δράστες της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο.


Εν τω μεταξύ ο κ. Κικίλιας βρέθηκε την Τετάρτη στο Σικάγο όπου επισκέφτηκε το Kέντρο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (911 Emergency Centre) και ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό συντονισμό των υπηρεσιών ασφάλειας της πόλης για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων.

Στη συνέχεια συναντήθηκε στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο με ελληνικής καταγωγής υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας του Σικάγου με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα τάξης και ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως, μεταξύ άλλων, οι τρόποι ενίσχυσης της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του πολίτη προς τα Σώματα Ασφαλείας, άλλα και οι τρόποι ηθικής υποστήριξης του έμψυχου δυναμικού των Υπηρεσιών Ασφαλείας από την Πολιτεία».

Το μεσημέρι, ο υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Βυζαντινής Τέχνης "Heaven & Earth" στο Arts Institute του Σικάγου. 

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: