Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σεβασμό του διεθνούς δικαίου ζητεί από την Τουρκία το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.
«Αναγνωρίζουμε τα κυπριακά δικαιώματα να ερευνά και να εκμεταλλεύεται (η Κύπρος) τους φυσικούς της πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Αναμένουμε η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο», δήλωσε στο ΑΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Εξέφρασε, δε, τη λύπη του "για το ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος έχουν αυτή τη στιγμή διακοπεί" και σημείωσε ότι "πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατόν", καθώς "είναι προς όφελος και των δύο πλευρών".

Ο Γερμανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, το Βερολίνο βλέπει έναν αποτελεσματικό τρόπο για θετική επίδραση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

«Ειδικά σε έναν δομημένο διάλογο μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο πλαίσιο των διαπραγματευτικών κεφαλαίων για θέματα Κράτους Δικαίου, Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, βλέπουμε αμοιβαίο συμφέρον. Γι' αυτό και κατά βάση προσπαθούμε για το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων» κατέληξε.
http://left.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: