Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, για τα οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών και φοιτητών στην πόλη της Λαμίας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Σωματείων Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών μαζί με το Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας και της Επιτροπής Αγώνα του ΜΑΣ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Παράρτημα Λαμίας.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:


«Οι αρνητικές εξελίξεις στο ΤΕΙ Στερεάς δεν είναι μόνο ευθύνη όλων των διοικήσεων μέχρι σήμερα. Κύρια ευθύνη έχουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική. Μια πολιτική που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλέπει το παραπέρα άνοιγμα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στις επιχειρήσεις.

Η οικονομική ασφυξία, η έλλειψη ελέγχων, το κούρεμα των αποθεματικών, ο νόμος Πλαίσιο και το "Σχέδιο Αθηνά" οδήγησαν στην αδυναμία του ΤΕΙ Στερεάς να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Χωρίς γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν υπάρχει λύση για τα χρέη, τις υποχρεώσεις, τη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς. Παράλληλα, πρέπει να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς ο οικονομικός έλεγχος και ο έλεγχος σκοπιμότητας των δαπανών, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες σε πρόσωπα ή όργανα που δε σεβάστηκαν το χρήμα (τον ιδρώτα) του λαού.

Γονείς, σπουδαστές, εκπ/κό και διοικητικό προσωπικό, εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου που ορίζει την εκπαίδευση των παιδιών της εργατικής τάξης σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα και τις δικές της ανάγκες.

Άμεσα:

Να εξασφαλισθεί με ευθύνη του κράτους η σίτιση των σπουδαστών των οποίων οι λέσχες τους έκλεισαν. Να αξιοποιηθούν δημόσιες υποδομές (μαγειρεία στρατού, νοσοκομείου), χωρίς καμία ανάμειξη ιδιώτη.

Να σταματήσει η κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους (καθαριότητα κτλ) με την κατασπατάληση κονδυλίων σε εργολάβους.

Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών -σπουδαστών με τη δημιουργία εστίας στα κτίρια της ΜΕΡΥΠ.

Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών - σπουδαστών.

Δίνουμε αγωνιστικό "παρών" στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, στην Αθήνα στην πλ. Συντάγματος». 

http://www.902.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: