Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

Ο ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Αντιχιτλερικό και θύμα του συστήματος επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ο φερόμενος Α' υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον φιλοχρυσαυγίτικο ιστότοπο «bankingnews», «στρώνει» το έδαφος για το δικαστήριο, προσφέροντας στον εαυτό του μελλοντικό άλλοθι. «Συνέντευξη σοκ του Η. Κασιδιάρη - Αποκηρύσσει τον ναζισμό, αποκαλύπτει τον μάρτυρα Γ και ποιοι δολοφόνησαν τη ΧΑ», είναι ο τίτλος του θέματος. Ωστόσο, το... σοκ το παθαίνουν οι χρυσαυγίτες, που βλέπουν τον Κασιδιάρη να αποκηρύσσει τον ναζισμό και τον Χίλτερ - έστω και με αστερίσκους.


Ας δούμε όμως τι ισχυρίζεται στη συνέντευξή του ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ, ο οποίος μόνο... αντιφασίστας δεν δήλωσε. «Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί (σ.σ. νεοναζιστική οργάνωση) είναι υβριστικοί (...). Είμαστε ενάντια όσων διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, μέσα σε αυτούς είναι ο Χίτλερ, αλλά είναι και ο Στάλιν να μην είμαστε μονόπλευροι. Είμαστε κατά του ναζισμού, είμαστε κατά του Στάλιν και κατά όσων εισέβαλαν στην πατρίδα μας που τιμούμε», απαντά ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Ομως, ο συντάκτης του bankingnews, θέλοντας ενδεχομένως να δείξει ότι «στριμώχνει» τον συνεντευξιαζόμενο, επαναλαμβάνει την ίδια αβανταδόρικη ερώτηση τρεις φορές, χωρίς ωστόσο να επικαλείται τα δεκάδες ναζιστικά πειστήρια που εκθέτουν τον Κασιδιάρη. Η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του μορφώματος είναι ότι η κυβέρνηση διακινεί τα σενάρια περί νεοναζιστικής οργάνωσης, γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να προσάψει στη Χρυσή Αυγή.

Μάλλον, ο Ηλ. Κασιδιάρης πιστεύει ότι οι πολίτες είτε είναι μειωμένης αντίληψης, είτε έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Δυστυχώς γι' αυτόν, τα γραπτά μένουν. Μόλις πριν από τρία χρόνια υπέγραφε άρθρο-ύμνο στον Αδόλφο Χίτλερ, όπου τον αποκαλούσε «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή», «οργανωτή ενός προτύπου κράτους» και «στρατηγική ιδιοφυΐα». Το άρθρο είχε δημοσιευθεί στις 20 Απριλίου του 2011 στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και ο Κασιδιάρης αναρωτιόταν «ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι Εβραίοι -σύμφωνα με τον στρατηγό Μεταξά- κήρυξαν στη Γερμανία) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού;».

Το 2012 και αφού η ΧΑ είχε μπει στη Βουλή, οι Κασιδιάρης - Παναγιώταρος είχαν δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμα από την Ιστορία». Από το βήμα της Βουλής έχει δηλώσει ότι ασφαλώς και υπάρχουν βουλευτές που αρνούνται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παλαιότερα είχε φωτογραφηθεί στο περιοδικό «Αντεπίθεση» με μπλουζάκι των Ες-Ες, ενώ στη βιβλιοθήκη του είχε ναζιστική χειροβομβίδα που χρησιμοποιούνταν από τους ναζί. Τον Φεβρουάριο του 2013, Γερμανοί νεοναζί του Ελεύθερου Δικτύου Νότου επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΧΑ στη Βουλή και φωτογραφήθηκαν με τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Μίχο, Ηλιόπουλο.

Ντοκουμέντα
Δεκάδες είναι και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα στα οποία εικονίζεται ο Κασιδιάρης να χαιρετά ναζιστικά. Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία με τον αδερφό του που ποζάρουν μαζί με πλήθος ημίγυμνων χρυσαυγιτών. Η απέχθεια της Χρυσής Αυγής για τον ναζισμό είναι... εμφανέστατη και στο τραγούδι, του Αρτ. Ματθαιόπουλου που έχει τους στίχους «Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω/ Αχ, το Αουσβιτς, πόσο το αγαπάω!».

Αλλά και ο Χρήστος Παππάς είχε μετατρέψει το σπίτι του στα Γιάννενα σε ναζιστικό μουσείο, με σημαίες των Ες-Ες, χιτλερικές φωτογραφίες, ναζιστικά όπλα κ.ά., γιατί η Χρυσή Αυγή είναι κατά του Χίτλερ. Για τον ίδιο λόγο ζητούσε επιτακτικά ο Χρ. Παππάς να του «κάνουν Χάιλ Χίτλερ» μικρά παιδάκια στο βίντεο - ντροπή που είδε το φως της δημοσιότητας. Και οι φωτογραφίες με τους Μιχαλολιάκο και Παππά να φορούν στολές της ναζιστικής Γερμανίας είναι μοντάζ που έχει κατασκευάσει το σύστημα, όπως άλλωστε και το τατουάζ «Χάιλ Χίτλερ», που έχει στο χέρι του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ισως η μόνη αληθινή απάντηση του Κασιδιάρη είναι όταν παραδέχεται ότι η Χρυσή Αυγή έκανε πολλά λάθη. Λάθη που επέτρεψαν στη Δικαιοσύνη να ασκήσει διώξεις σε βάρος του ναζιστικού μορφώματος. Να σημειωθεί ότι ο Κασιδιάρης δημοσιοποιεί το όνομα του προστατευόμενου μάρτυρα «Γ», ενέργεια που ίσως να εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού κώδικα.

Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας

Α. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ
Παραλήρημα και για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Με υβριστικό τρόπο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ο χρυσαυγίτης βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζί.

Ο Α. Ματθαιόπουλος χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα» που οδεύει προς την εξουσία και τον Αλ. Τσίπρα «αυριανό υποτακτικό» των ξένων τοκογλύφων και των διεθνών οικονομικών λόμπι.

Σχολιάζοντας την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο Τρ. Μηταφίδης για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα, με το αιτιολογικό ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που γιορτάζει την επέτειο του «ΟΧΙ», δηλαδή την έναρξη του πολέμου και όχι τη λήξη του, ο βουλευτής ισχυρίζεται πως αυτή προσβάλλει το εθνικό φρόνημα και παραποιεί την Ιστορία.

Αφού σπεύδει να προλάβει όσους θέλουν να του χρεώσουν τον χαρακτηρισμό «νεοναζί», ο άνθρωπος που ως μέλος συγκροτήματος έχει εκθειάσει το Αουσβιτς και το Ολοκαύτωμα, διαπιστώνει τη «μεγάλη αντίφαση των συριζαίων», οι οποίοι -όπως λέει- «από τη μια παριστάνουν τους αντιστασιακούς και από την άλλη μισούν τους αντιστασιακούς που πολέμησαν κατά των Ιταλών κατακτητών».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αναφέρει πως το «ΟΧΙ» το είπε ο εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και όχι ο ελληνικός λαός, όπως υποστηρίζουν οι «αριστεροί αναθεωρητές - παραχαράκτες της Ιστορίας», ενώ προειδοποιεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε κάθε προσπάθεια παραποίησης ή προσβολής της εθνικής μας μνήμης θα μας βρίσκουν μπροστά τους».

Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Έθνος

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: