Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2014

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Αχαρνών, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Σεραφείμ Τσόκα.

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε οικίες, καταστήματα, δρόμους και οχήματα, από τα πλημμυρικά φαινόμενα, εξ αιτίας των ακραίων βροχοπτώσεων της 24ης Οκτωβρίου ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.


Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου 2015.  
Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των χαρτών με τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και εντός της ημέρας αναμένεται να συνταχθούν οι τεχνικές εκθέσεις για την αποζημίωση των πολιτών. Ήδη η περιφέρεια Αττικής γνωστοποίησε στο υπουργείο Υποδομών τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος τα στοιχεία από την καταγραφή των ζημιών θα σταλούν τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.

Στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιείται την Κυριακή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό, Βασίλη Κεγκέρογλου με θέμα την παροχή στήριξης στους πληγέντες.

Στη σύσκεψη μετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, η γγ Πρόνοιας, Φ.Μπέκου, εκπρόσωποι των ΟΤΑ Δυτικής Αττικής, μεταξύ των οποίων ο δήμαροχς Ιλίου, Ν.Ζενέτος, αντιδήμαρχοι των δήμων Αγ.Ιωάννη Ρέντη και Φυλής, καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Πειραιά.
Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και στις επιχειρήσεις από τις πλημμύρες.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547, τηλ. επικοινωνίας 2132063663 και 2132063655).
IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: