Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ;‏

Στις 24 Φλεβάρη του 2014, σε έκτακτη αυτόκλητη γενική συνέλευση της εταιρίας «Δικέφαλος 1924» ΑΕ αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 29 εκατ. ευρώ, με δημόσια εγγραφή η οποία θα άρχιζε στις 12 Μάρτη και θα ολοκληρωνόταν στις 24 Ιούνη. Την απόφαση επικύρωσε την ίδια ημέρα και το ΔΣ της εταιρίας.


Η εταιρία δημοσίευσε, επίσης, το χρονοδιάγραμμα των υποχρεωτικών ενεργειών της μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Σ’ αυτό ανάμεσα στ’ άλλα αναφερόταν, ότι στις 29 Ιούλη του 2014 η εταιρία θα εκδώσει ανακοίνωση για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την κατανομή των μετοχών. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αρκετούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, όπως προβλέπεται. Το τελευταίο είναι από ανακοίνωσης της εταιρίας στις 18 Ιούνη, έξι μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας εγγραφών, με την οποία παρέτεινε τη δημόσια εγγραφή για ένα μήνα (μέχρι τις 24 Ιούλη).

Ανακοίνωση της εταιρίας προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, μολονότι προβλέπεται, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, δεν εκδόθηκε μέχρι την Τετάρτη 29 Οκτώβρη που γράφεται αυτό το σημείωμα. Την ημέρα αυτή επικοινωνήσαμε με το γενικό διευθυντή της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ Νικόλαο Στράτο και τον ρωτήσαμε, γιατί η εταιρία του δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ως όφειλε. Μας απάντησε, ότι η εταιρία του έχει ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εφορία, αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα. Γιατί, δηλαδή, η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για το αποτέλεσμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως οφείλει.

Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε δύο φορές με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ζητήσαμε ενημέρωση. Του αναφέραμε ότι η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι δημόσια υπηρεσία και οφείλει να μας ενημερώσει αυτή, δεδομένου ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ αρνείται να μας δώσει στοιχεία και δεν έχει εκδώσει την ανακοίνωση που είναι υποχρεωμένη να εκδώσει για να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό. Μας ζήτησε να περιμένουμε δυο μέρες και μας διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της έκδοσης ενημερωτικής ανακοίνωσης από τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα λυθεί οπωσδήποτε.

Αναμένουμε την απάντηση, η οποία –καλώς εχόντων των πραγμάτων– θα μας δοθεί αύριο, Παρασκευή 31η Οκτώβρη, συνεχίζουμε το ρεπορτάζ και θα επανέλθουμε.  


http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/22585.Γιατί-ο-Μελισσανίδης-κρύβει-το-αποτέλεσμα-της  


ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: