Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΕΙΠΑΝ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Σε καταγγελίες για ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών προς τον νεαρό γιο της, προχώρησε μία γυναίκα στη Λέσβο, δίνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα ενός γεγονότος που συνέβη πριν από λίγες μέρες.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου αστυνομικοί συνέλαβαν στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης-Λέσβου έναν 21χρονο Ρώσο. Κατά τη διάρκεια ελέγχου στην μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε, αρνήθηκε να υποβληθεί στην νομότυπη έρευνα, όπως σημειώνεται, απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς. Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό χτυπώντας τον στο πρόσωπο με τα χέρια του.
Η μητέρα του 21χρονου, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου", τονίζει ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον γιο της να κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχο του στη μέση του δρόμου για να κάνουν έλεγχο και όταν εκείνος αρνήθηκε, ακολούθησε το επεισόδιο.
"Ο γιος μου δεν οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, ήταν συνεπιβάτης και όμως ένας από τους αστυνομικούς του ζήτησε να κατεβάσει τα ρούχα του στη μέση του δρόμου. Εκείνος αρχικά κατέβασε το παντελόνι και για το εσώρουχο είπε στον αστυνομικό ότι αν θέλουν να του κάνουν έλεγχο να τον πάνε στο αστυνομικό τμήμα και όχι στη μέση του δρόμου.  Τότε αυτός κόλλησε το μέτωπό του στο πρόσωπο του Λεωνίδα και του φώναξε “εμένα θα μου μιλάς όμορφα”  του είπε μάλιστα “ήρθατε από τη Ρωσία να μας κάνετε τέτοια”. Μπροστά σε τέτοια συμπεριφορά ο γιος μου αντέδρασε, τον έσπρωξε,  ο αστυνομικός φώναξε “αντίσταση”  και έπεσαν πάνω του και οι 4 και άρχισαν να τον χτυπούν", δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα.
"Είμαστε Έλληνες από τον Πόντο, δεν είμαστε ξένοι. Ο Λεωνίδας υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό. Δε μπορεί να μας φέρονται έτσι και να μας ξεφτιλίζουν χωρίς λόγο για μια παράβαση της τροχαίας.  Εγώ πιστεύω ότι ήθελαν να τον προσβάλουν και να τον ξεφτιλίσουν. Η συμπεριφορά τους είναι ρατσιστική", επεσήμανε, τονίζοντας ότι η ίδια ήρθε στην Ελλάδα το 2002 και μεγαλώνει μόνη της τα τρία της παιδιά. Ο 21χρονος ζει νόμιμα στην χώρα και ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αρχές.
Η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ο νεαρός δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.600 ευρώ.  
Ανθή Κουτσουμπού
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: