Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την 1η Δεκεμβρίου, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), μέχρι ο Οργανισμός να εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.


Από την επίσχεση εξαιρούνται οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (από 1-12-2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.    
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ, «προχωρούμε στην επίσχεση ως ύστατη κίνηση σωτηρίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας που συντηρούμε και ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που μας επιβάλλει: η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ, η κατ' εξακολούθηση παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ και η συνεχιζόμενη κοροϊδία».

Ο ΣΕΚ ζητά τη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ που θα καταβάλλει εγκαίρως τις οφειλές του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αφού όπως επισημαίνει «τα ιδιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν συμπληρωματικά των δημόσιων νοσοκομείων, εξυπηρετώντας χιλιάδες ασθενείς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και καλύπτοντας ανάγκες που το δημόσιο σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει».

Σύμφωνα με τον ΣΕΚ τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 100.000.000 ευρώ για την περίοδο 2006 -2011, ενώ δεν έχουν εξοφληθεί και εκκαθαριστεί τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012. Για το 2013 οι ιδιωτικές κλινικές έχουν λάβει μόνο προκαταβολές για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου, ενώ το για το 2014 ο Οργανισμός χρωστά πάνω από 80.000.000 ευρώ. 

Μαίρη Μπιμπή 

IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: