Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΨΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο επίσημος δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 13,2% έναντι του 12,9% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Istat. Αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα από τον Οκτώβριο του 2013. Η ανεργία των νέων 15-24 σημείωσε άνοδο στο 43,3%. Αντίστοιχη είδηση ήρθε σήμερα και από τη Γαλλία


Της Giada Zampano

Ρώμη (Dow Jones) – Η ιταλική ανεργία αυξήθηκε ξανά τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς αυξήθηκε επίσης και η ανεργία των νέων.

Ο επίσημος δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 13,2% έναντι του 12,9% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Istat, η οποία επικαλείται εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία. Αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα από τον Οκτώβριο του 2013.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό, από το 1977, όταν και άρχισαν να καταγράφονται τα δεδομένα για την ανεργία, αναφέρει αξιωματούχους της Istat.

Η ανεργία των νέων για ηλικίες 15-24 σημείωσε άνοδο στο 43,3% τον Οκτώβριο. Η ανεργία των νέων είναι ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα για τη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Matteo Renzi, ο οποίος αγωνίζεται να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για μια ευρεία αναδιάρθρωση της άκαμπτης αγοράς εργασίας, για να βοηθήσει την Ιταλία να βγει από την πιο παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

Τον Οκτώβριο, η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε υψηλότερα 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και 1,9% υψηλότερα έναντι του προηγουμένου έτους.

© Dow Jones Newswires

 www.capital.gr





ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: