Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Σοκαριστικές καταγγελίες βγαίνουν στη δημοσιότητα γύρω από την βρετανική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για κύκλωμα παιδεραστίας τη δεκαετία του '80 που φέρεται να αγγίζει μέχρι και τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η υπόθεση, όπως αναφέρουν Τα Νέα, αφορά φάκελο με 114 περιπτώσεις παιδεραστίας που είχαν διερευνηθεί τη δεκαετία του '80, ο οποίος στη συνέχεια «εξαφανίστηκε», μέχρι να να έρθει ξανά στο φως το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να ανοίξει νέα έρευνα.



Το σκάνδαλο αφορούσε όργια και βιασμούς στους οποίους εμπλέκονταν επιφανή στελέχη του πολιτικού συστήματος της εποχής.

H Scotland Yard έχει έρευνα σε εξέλιξη από το 2012, με την αρχική ονομασία Operation Fairbank. Οι νέες καταγγελίες που μιλούν ακόμη και για δολοφονίες.

Το BBC αναφέρει ότι ο 40χρονος μίλησε στο δίκτυο με το ψευδώνυμο «Νικ», για τις καταγγελίες που έχει κάνει. Ανέφερε πως είχε πέσει θύμα βιασμού αρκετές φορές από βουλευτές και υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος, αλλά και ότι ήταν μάρτυρας του φόνου ενός 12χρονου, ενώ υποστήριξε ότι γνωρίζει και για άλλους δύο θανάτους αγοριών.

Σύμφωνα με τον «Νικ», θύτης ήταν βουλευτής των Τόρις, που είχε προηγουμένως βιάσει το θύμα του. Ο 40χρονος υποστήριξε ότι ήταν γνώστης τουλάχιστον ακόμη δύο εγκλημάτων τέτοιου τύπου, τα οποία είχαν διαπραχθεί από παιδεραστές υπεράνω πάσης υποψίας σε μια πολυτελή κατοικία του Λονδίνου.

Ο «Νικ» υποστήριξε πως το θύμα και ο ίδιος είχαν μεταφερθεί με όχημα σε βίλα στο Πίμλικο, και το άλλο παιδί δολοφονήθηκε στο τέλος αυτού που ο 40χρονος περιγράφει ως σεξουαλικό όργιο.

«Ήμουν εκεί και το είδα να συμβαίνει» δήλωσε στο BBC. «Δεν ξέρω πώς τη γλίτωσα εγώ». Ισχυρίστηκε επίσης ότι, ενάμιση χρόνο αργότερα έχασε τη ζωή του με τον ίδιο τρόπο ένα άλλο παιδί, με πιθανούς δράστες επίσης υψηλά στελέχη των Συντηρητικών, ανάμεσά τους και ένας υπουργός. - 
Το Βήμα 
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: