Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ

«Θέλω να είμαι καθαρός προς πάσα κατεύθυνση: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα, ούτε όσα επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Παράλληλα, ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να είναι έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση, καθώς «ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου».


Για εμάς η συνέχεια στο κράτος δεν σημαίνει συνέχεια υποταγής και καταστροφής, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας πως οι αποκαλύψεις για τις 19 απαιτήσεις της τρόικας συμπληρώνουν το μακάβριο σκηνικό, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι ο λαός έχει κι αυτός προαπαιτούμενα για αντίσταση, ανατροπή στην πολιτική της λιτότητας, σκληρή διαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που δεν είναι βιώσιμο για την κοινωνία, όπως είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως η κοινωνία και ο λαός δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από μια κυβέρνηση χωρίς κύρος και αποδοχή, χωρίς διάθεση αντίστασης, και μάλιστα όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, επαναφέροντας το αίτημα για τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη η αξιωματική αντιπολίτευση να εργαστεί το επόμενο διάστημα για να επιταχύνει τις εξελίξεις, να έρθει σε πιο στενή επαφή με τον λαό, να εξηγήσει το πρόγραμμά του και να δώσει το τελικό, αποφασιστικό χτύπημα στον φόβο και την αβεβαιότητα. Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πατήσει γερά στο θέμα των συμμαχιών, «χωρίς επιπολαιότητες και χωρίς φοβίες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξωτερική πολιτική

Έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και μιλώντας ειδικά για την Τουρκία καταδίκασε τις μονομερείς ενέργειες και πρόσθεσε πως πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι παραβιάσεις.

«Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στο πλάι της Κύπρου και του κυπριακού λαού καθιστώντας σαφές ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των ρποβλημάτων στην περιοχή είναι ο διάλογος και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και όχι η δημιουργία τετελεσμένων μέσω μονομερών προκλητικών ενεργειών» είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε διπλωματική ενέργεια, που θα αναγκάσει την Τουρκία να προβεί σε κίνηση που θα αποκλιμακώνει την ένταση.

Ν.Σ.  IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: