Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΦΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ..ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΠΑΛΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ... 
Με τη φράση «πολλά γίνονται» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις.


Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι προτάσεις που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η τρόικα απευθύνοντας νέο «τελεσίγραφο» στην Αθήνα ζήτησε, μεταξύ άλλων, αύξηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ επανέφερε και το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητώντας τροποποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ως προς τη ρύθμιση, ζητά να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινές προβλέψεις αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό.

Η τρόικα επαναφέρει διαρκώς το αίτημα για αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών, ωστόσο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αλλαγή τώρα, καθώς ήδη υπάρχουν 40.000 αιτήσεις για υπαγωγή.

Αντίθετα οι αντιστάσεις της κυβέρνησης φαίνεται να μειώνονται σε ότι αφορά το ΦΠΑ. Έτσι, προκειμένου να ισοσκελίσει το δημοσιονομικό κενό που η τρόικα επιμένει να υπολογίζει στα 2,5-3 δισ. ευρώ και να κατευνάσει τις αντιδράσεις η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, προκρίνει την κατάργηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή του 6,5% σε προϊόντα και υπηρεσίες (επιβάλλεται σε φάρμακα, εμβόλια, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά και εισιτήρια θεάτρου), κρίνοντας πως και το δημοσιονομικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο και ο αντίκτυπος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα είναι μικρότερος.   
IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: