Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη των 65 μεταναστών που εξεγέρθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, διεκδικώντας την ελευθερία τους και την αξιοπρέπειά τους.

Την ίδια στιγμή που το κράτος και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την ίδια την ύπαρξη των μεταναστών και ενώ ο εγκλεισμός τους παγιώνεται ως κανονικότητα, η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει το δίκαιο του αγώνα των μεταναστών με έναν ακόμα θάνατο.


Ο Μοχάμεντ Ασφάκ από το Πακιστάν, μετά τη μεταγωγή του από την Κόρινθο στην Αμυγδαλέζα και παρότι ζητούσε επίμονα και διαρκώς την παροχή ιατρικής βοήθειας, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παρά μόνο αφότου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Μοχάμεντ έπασχε από χρόνια καρδιακή πάθηση, καθιστούν παράνομη την κράτησή του ακόμα και με τους δικούς τους απάνθρωπους νόμους.

Πρόκειται για μία ακόμα επίσημα καταγεγραμμένη δολοφονία σε κέντρο κράτησης, που αποτελεί συνέπεια μιας πολιτικής που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και παράγει “αόρατους” ανθρώπους, χωρίς καμία νομική προστασία και δικαιώματα. Η πολιτική των στρατοπέδων καταδικάζει τους κρατούμενους είτε στον οιονεί θάνατο του απάνθρωπου εγκλεισμού, είτε και στην ίδια τη φυσική εξόντωση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/-οι στους  συγκρατούμενους του Μοχάμεντ που απάντησαν στον θάνατό του με την κήρυξη απεργίας πείνας.

Να μη συνηθίσουμε στην πολιτική του θανάτου.
Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αλληλεγγύη σε όλους τους κρατούμενους και διωκόμενους μετανάστες.
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

 http://left.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: