Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2014

«BOYCOTT BLACK FRIDAY»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΤ. ΟΥΙΛΣΟΝ

Διαδηλωτές στο Σεντ Λούις και σε πολλές ακόμα περιοχές των ΗΠΑ αψήφησαν το κάλεσμα της καταναλωτικής «Black Friday» πραγματοποιώντας διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες έξω από γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, δίνοντας συνέχεια στην οργή που προκάλεσε η μη παραπομπή σε δίκη του Ντ. Ουίλσον, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν.  Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αλυσίδα Macy στη Νέα Υόρκη με κύριο σύνθημα: «Έξω από τα καταστήματα - μέσα στους δρόμους». Σε αθρόες συλλήψεις προχώρησαν οι δυνάμεις καραστολής:  Την ίδια στιγμή, εμπορικό κέντρο στο Σεντ Λούις κατέβασε ρολά καθώς διαδηλωτές πραγματοποίησαν παρέμβαση καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στις κινηματικές διαμαρτυρίες: Πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 15 συλλήψεις στο Φέργκιουσον. Ένας εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζει κατηγορίες για επίθεση σε αστυνομικό, Προηγήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.


"Το να εκφράσεις την άποψή σου δεν είναι αρκετό", λέει ο διαδηλωτής Σέρτζιο Ουζούριν μπροστά από το κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας Macy΄s στη Νέα Υόρκη. "Πρέπει να προκαλέσεις αναστάστωση στις επιχειρήσεις, αυτό είναι το μόνο πράγμα που έφερε ποτέ αλλαγή.  Είναι ο πραγματικός τρόπος που λειτουργούν οι δημοκρατίες". Παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, ανάμεσα στις οποίες το Σικάγο, το Σιάτλ και το Όκλαντ, στην Καλιφόρνια. Στη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής πολλά καταστήματα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και παραδοσιακά οι καταναλωτές προσέρχονται μαζικάΣτο Όκλαντ συνελήφθησαν 16 άνθρωποι αφού αλυσοδέθηκαν σ΄ ένα τρένο σε σιδηροδρομικό σταθμό στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την απόφαση του σώματος των ενόρκων στο Μιζούρι, δήλωσε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων.

Στο Σιάτλ, διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν κλείνοντας τουλάχιστον δύο θύρες του εμπορικού κέντρου Πασίφικ Πλέις στο κέντρο της πόλης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Στη συνέχεια αναστάτωσαν την τελετή αφής ενός χριστουγεννιάτικού δένδρου στο γειτονικό Ουέστλεϊκ Σέντερ και το εμπορικό κέντρο έκλεισε. Η αστυνομία του Σιάτλ ανέφερε πως έγιναν πέντε συλλήψεις.

Στο Λος Άντζελες, όπου περισσότεροι από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα σε διαδηλώσεις σχετικά με το Φέργκιουσον, περίπου 120 διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους.

Πληροφορίες: Reuters, Russia Today, New York Times


ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: