Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΚΑΤΑΝΤΙΑ - MΕ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020, ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Η Ericsson μόλις, δημοσίευσε την τελευταία έκθεση για τα κινητά τηλέφωνα, όπου τονίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αγοράς των smartphone, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα να μειωθεί αυτή η ραγδαία αύξηση, χάρη στον αριθμό των χρηστών που προέρχονται από χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία εξετάζει δεδομένα που θα αφορούν την ερχόμενη δεκαετία και προκύπτει πως το 90% του παγκοσμίου πληθυσμού ηλικίας άνω των 6 ετών θα έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.
Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο τεχνολογικό περιοδικό TNW, πως το ποσοστό αυτό υπολογίστηκε μετά τη " χρήση ορισμένων πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, εξετάζοντας ενεργούς χρήστες και όχι απλούς συνδρομητές, ηλικίας άνω των 6 ετών και λάβαμε υπόψη μας και τις προβλέψεις του ΟΗΕ για την αύξηση του πληθυσμού." 


Συνολικά, από το 2020, η Ericsson προβλέπει ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον 6,1 δισ χρήστες των συσκευών smartphone σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 2,7 δισεκατομμύρια,ενώ εκτιμάται πως με το τέλος του 2014 θα προστεθούν άλλοι 800 εκατομμύρια χρήστες.
Για να φτάσουν τους 6,1 δισ χρήστες οι επιχειρηματίες και οι πωλητές των συσκευών θα πρέπει να προσελκύσουν νέους πελάτες σε κάθε, σχεδόν αγορά.
Υπολογίζεται, πως Ινδία και η Κίνα έχουν μέχρι τώρα 18 εκατομμύρια και 12 εκατομμύρια, αντίστοιχα, νέους χρήστες κινητών τηλεφώνων και αναμένεται οι χρήστες να αυξηθούν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Ωστόσο, υπολογίζεται πως στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, μόλις το 37% είναι κάτοχος συσκευών smartphone, γεγονός που επιτρέπει στου κατασκευαστές να προχωρήσουν σε μια περαιτέρω εξάπλωσή τους στη παγκόσμια αγορά.
Η έκθεση εξέτασε επίσης άλλες τάσεις που θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια, όπως η προβλεπόμενη δεκαπλάσια αύξηση των βιντεοκλήσεων μέσω κινητού τηλεφώνου. Κατά την έρευνα το 55% του παγκοσμίου πληθυσμού θα επικοινωνεί μέχρι το 2020, κυρίως μέσω βιντεοκλήσεων.
 Thenextweb  
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: