Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2014

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ (17N)

Η ελληνική κοινωνία αποσυντίθεται, η πατρίδα αλυσοδένεται με τα αποικιοκρατικά μνημόνια, κατάπτωση θεσμών και αξιών, μέσα σε ένα περιβάλλον παντελούς ατιμωρησίας λόγω ασυλίας, ακόμη και σε μεγάλης εμβέλειας υποθέσεις εγκληματικής αδράνειας, διαπλοκής και διαφθοράς. Οι κοινωνικά ισχυροί και αλώβητοι εγκληματίες δεν θα δουν ποτέ τη φυλακή, τα εγκλήματά τους αποτελούν μια θεσμοθετημένη φανερή ή κρυφή δυνατότητα, ή ακόμα με τα νομικά μέσα που διαθέτουν η έκθεσή τους στη δημοσιότητα είναι πολύ μικρή έως μηδαμινή.


Δεν θα μπορούσε όλη αυτή η κοινωνική αποσύνδεση να μην αγγίξει στο έπακρον και την κοινωνία της φυλακής. Δεν έφτανε το όνειδος και η απαξίωση του σωφρονιστικού μας συστήματος διατυπωμένα από θεσμικά όργανα, όπως πορίσματα και εκθέσεις, που αποφαίνονται ότι η κράτηση στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας είναι απάνθρωπη και ταπεινωτική, μας στέρησαν και τη μοναδική επικοινωνία με τον έξω κόσμο, που είναι οι τακτικές άδειες (οι άδειες είναι το μοναδικό μέσον που εξασφαλίζει την ειρήνη στις φυλακές).

Τις άδειες μας τις στέρησε ο Δένδιας ως υπουργός Δικαιοσύνης δίνοντας δικαίωμα στους δικαστές την κατάργηση του τριμελούς συμβουλίου, δηλαδή την απαξία των δύο μελών, που αποτελείται από τον Διευθυντή και την κοινωνική λειτουργό, που με ψήφους 2-1 υπέρ του κρατούμενου του στερούν την άδεια και τον παραπέμπουν στο συμβούλιο του Πειραιά με μηδαμινές πιθανότητες για άδεια.
Τη χαριστική βολή στον θεσμό των αδειών μας την έδωσε ο Χ. Ξηρός μετά την παραβίαση της άδειάς του. Ο Χ. Ξηρός, αντί να δέσει στο λαιμό του μια θηλιά και να κρεμαστεί το 2002 που ξετρύπωσε τους πάντες από τα σπίτια τους και τους οδήγησε στη φυλακή, παριστάνει τον επαναστάτη. Αυτό του το είχα πει στην δίκη και το επαναλαμβάνω και τώρα.

Όταν το 2002 πρωτοσυνάντησα τον Χ. Ξηρό στον Κορυδαλλό τον ρώτησα: Τι πήγες και έκανες, ρε αλήτη, ξετρύπωσες όλο τον κόσμο από τα σπίτια του; Και μου απάντησε επί λέξει: Μου υποσχέθηκαν ότι σε 2 με 3 χρόνια θα είμαι έξω από τη φυλακή εγώ και τα αδέρφια μου. Του απάντησα ότι με αυτά που είπες ούτε σε εκατό χρόνια δεν θα βγεις.

Για οποιονδήποτε λόγο και να εξαφανίστηκε ο Ξηρός το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Λειτούργησε σαν να είναι τυφλό όργανο της εξουσίας με μόνο γνώμονα το τομάρι του και την βολή του, πράξη που δεν έχει σχέση με την αριστερά οποιασδήποτε απόχρωσης, ιδιαίτερα την επαναστατική, που είναι συνώνυμη με την κοινωνική αλληλεγγύη.

Μετά την παραβίαση της άδειας του Ξηρού: Κατήργησαν τις εκπαιδευτικές άδειες του Κωστάρη και του Ρωμανού, αλλά και τις τακτικές άδειες από όλους τους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού. Στη συνέχεια ξεκίνησαν την κατασκευή Φυλακών Τύπου Γ, αμερικάνικου τύπου. Ο Σάββας Ξηρός, παρ’ ότι αργοπεθαίνει στο νοσοκομείο των φυλακών, μετά την εξαφάνιση Χριστόδουλου, του αρνήθηκαν την ουσιαστική παραμονή του στο νοσοκομείο της Λάρισας αλλά και την κατ’ οίκον παραμονή του στο σπίτι των γονιών του για συνέχιση της ποινής του.

Στη συνέχεια εξαφάνισαν το νομοσχέδιο του κυρίου Ρουπακιώτη, που έδινε μια πραγματική ανάσα ανθρωπιάς στην κοινωνία των φυλακών, και επικύρωσαν κατακαλόκαιρο στα θερινά τμήματα της Βουλής, διά χειρός Αθανασίου, φασιστικό εκδικητικό έκτρωμα που το ονόμασαν νομοσχέδιο για τις φυλακές, χωρίς κανένα ίχνος επιείκειας και ανθρωπιάς. Και λέω φασιστικό γιατί η λειτουργία του ισχύει αναδρομικά για κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί με τον αντιτρομοκρατικό νόμο - έκτρωμα, κάτι που γίνεται μόνο στα φασιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Όλος αυτός ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης με τις φασιστικές μεθόδους, θυμίζοντας άλλες εποχές, έχει μοναδικό σκοπό την αφαίμαξη ψήφων από την άκρα δεξιά της Χρυσής Αυγής, του ΛΑΟΣ κ.ά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια που η πατρίδα μας αλυσοδένεται και εξανδραποδίζεται ολοκληρωτικά με τα αποικιοκρατικά μνημόνια στους διεθνείς τραπεζίτες δανειστές, και στους εκατοντάδες αντισυνταγματικούς νόμους και τροπολογίες της κυβέρνησης εις βάρος του ελληνικού λαού, η δικαιοσύνη ήταν απούσα. Σκάνδαλα, προμήθειες, ανήθικες συναλλαγές, λίστες ντροπής και παράνομου πλουτισμού που δεν πνίγηκαν στα σκοτεινά παρασκήνια και στα οποία πρωταγωνιστούν οι εκάστοτε κυβερνώντες, μένουν ατιμώρητα από τη δικαιοσύνη. (Εκτός μεμονωμένων περιστατικών από έντιμους και αξιοπρεπείς δικαστές).

Από συστημική άποψη η δήθεν «τυφλή αστική δικαιοσύνη», η οποία είναι δήθεν αμερόληπτη απέναντι σε όλους, στην πραγματικότητα είναι μεροληπτική και αποτελεί ένα τεράστιο ψεύδος προς το συμφέρον των κυρίαρχων συσχετισμών ισχύος. Οι δικαστές στην Ελλάδα είναι οι μόνοι που όχι μόνο δεν κατήγγειλαν τον αμερικανοκινούμενο δικτάτορα Παπαδόπουλο, αλλά τον στήριξαν ανοιχτά. Ενώ πρώην ανώτατος δικαστής υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός της χούντας. Το 1974 η κυβέρνηση Καραμανλή δεν τόλμησε να κάνει αποχουντοποίηση του δικαστικού σώματος με συνέπεια 30 χρόνια μετά, στις δίκες της 17Ν, που θύμιζαν στρατοδικεία της χούντας, να συμμετέχουν δικαστές απομεινάρια της χούντας. Κλείνοντας για τη δικαιοσύνη θα αναφέρω αυτό που είπε ο πρώην καθηγητής της νομικής Κώστας Μπέης: Η δικαιοσύνη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι άθλια, ανύπαρκτη, τραγική και αχρεία. Και θα προσθέσω εκδικητική, χωρίς ίχνος επιείκειας και ανθρωπιάς, εκτός των μεμονωμένων περιπτώσεων. (1.050 οι ισοβίτες στις ελληνικές φυλακές. Πολύ λιγότεροι σε ολόκληρη την Ευρώπη).

Και τέλος για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους αγιογδύτες και τους αγύρτες που οδήγησαν την πατρίδα μας στο γκρεμό, ο μόνος τρόπος είναι ένα Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο (ΕΑΜ) μόνο των αριστερών δυνάμεων.
ΥΓ.1: Κύριε Δένδια, στις λιγοστές μου άδειες με παρακολουθούσε στρατός από ασφαλίτες. Τον Ξηρό γιατί τον αφήσατε να εξαφανιστεί;

ΥΓ.2: Οι ανάλγητοι κυβερνώντες έχουν τόση λύσσα για την προσέγγιση ακροδεξιών ψηφοφόρων, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους του τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αδιαφορώντας για τη ζωή του Ρωμανού, ρισκάροντας ακόμα και να καεί η Ελλάδα, όπως το 2008, με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση.

* Ο Βασίλης Τζωρτζάτος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή του στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» και κρατείται στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού
ΠΡΕΖΑ TV
11-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: