Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ "ΠΡΕΠΕΙ"

Συνέχεια στις προειδοποιήσεις για την ελληνική οικονομία έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προλογίζοντας την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής.

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Mega, τόνισε ότι ήταν υποχρέωσή του να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από τη μείωση της ρευστότητας.


«Όπως έδειξε και η πρόσφατη αναταραχή των αγορών κεφαλαίων, που οδήγησε σε κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδα άνω του 9% η χώρα μας ακόμη χρειάζεται υποστήριξη από ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προληπτικής χρηματοδότησης από τους ευρωπαίους εταίρους. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο έως ότου διασφαλιστεί η διατηρήσιμη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της από τις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους εταίρους μας αποκτά πρωτεύουσα σημασία» είπε.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του Ξενοφώντα Ζολώτα, ο κ. Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία από τη μείωση της ρευστότητας.  
«Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος» τόνισε.

IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
17-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: