Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ

Η Ομοσπονδία των Συνδικάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών (Fectrans) πραγματοποίησε απεργία σήμερα για να καταγγείλει το σχέδιο συγχώνευσης της Refer και της Estradas de Portugal (EP), της εταιρείας που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο.

Περισσότερα από δύο στα τρία δρομολόγια ακυρώθηκαν σε όλη την Πορτογαλία, δήλωσε μια εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας Comboios de Portugal (CP).


Η συγχώνευση αυτή σύμφωνα με τα συνδικάτα απειλεί θέσεις εργασίας και αναμένεται να αποφέρει «μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ» ήδη από το 2015, σύμφωνα με τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα.


Η απεργία των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι μία από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στον τομέα των μεταφορών, καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Χθες Τετάρτη προκλήθηκαν μεγάλα μποτιλιαρίσματα στη Λισαβόνα εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό.

Εξάλλου δώδεκα συνδικάτα της κρατικής αεροπορικής εταιρείας TAP έχουν κηρύξει απεργία εν μέσω εορταστικής περιόδου, από τις 27 ως τις 30 Δεκεμβρίου, για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

    
ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: