Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ...

Στη σκιά του τραγικού θανάτου, τη Δευτέρα, δυο Ελλήνων πιλότων σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, αύριο Παρασκευή προγραμματίζεται να ξεκινήσει άλλη μια 15νθήμερη στρατιωτική συνεκπαίδευση με Αμερικανούς στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, με δεδομένη την πίστη και της νέας συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις δεσμεύσεις έναντι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως αυτή μάλιστα επιβεβαιώθηκε εμφατικά και με τις τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, στο πλαίσιο της συνέχισης της προσπάθειας γεωστρατηγικής αναβάθμισης των εγχώριων μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας, ξεκινά συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ - εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα) με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein στη Γερμανία.

Οι Αμερικανοί θα συμμετάσχουν με τέσσερα αεροσκάφη C-130J και κλιμάκιο 140 ατόμων. «Σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και σε ρίψεις λέμβων» αναφέρεται από το ΓΕΑ.
Γίνεται, δηλαδή, ακριβώς ό,τι γινόταν και με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εφόσον ακριβώς το ίδιο διάστημα πέρυσι, 1 με 13 Φλεβάρη 2014, έγινε αντίστοιχη συνεκπαίδευση της 31 ΜΕΕΔ με την 37th Airlift Squadron. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε οι Αμερικανοί είχαν στείλει τρία αεροσκάφη C-130J, ενώ φέτος στέλνουν τέσσερα...
Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη κι άλλη συνεκπαίδευση, που γίνεται με επίκεντρο την Αεροπορική Βάση της Σούδας, μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας με την 480th Fighter Squadron, σχηματισμό των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (United States Air Forces in Europe, USAFE). Ξεκίνησε στις 16 Γενάρη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Φλεβάρη. Αφορά εξάσκηση στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων. Για τους σκοπούς της συνεκπαίδευσης, οι Αμερικανοί έχουν φέρει στη Σούδα 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων.  902.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: