Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

ΤΕΧΝΙΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Ο Δραγασακης δηλωσε:
«Είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια σε οικονομία και την κοινωνία. Σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει κλίμα αναταράξεων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζοντας το κραχ που υπέστη σήμερα το Χρηματιστήριο και ο τραπεζικός κλάδος.

«Μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών» διαβεβαίωσε ο κ. Δραγασάκης σημειώνοντας ωστόσο ότι το κράτος «θα ασκήσει τα μετοχικά του δικαιώματα με τρόπο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ιδιωτών πολιτών».


Ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε πρόθυμος να ακούσει και άλλες προτάσεις ενώ στο ερώτημα για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών απάντησε: «Εφόσον γίνουν, θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση και όπου υπάρξουν ιδιωτικές συμμετοχές, αυτές θα ληφθούν υπόψιν». Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη την Παρασκευή έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους μετόχους της Eurobank.

Ως προς τις επενδύσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε: «Υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές. Αν κάποιοι είχαν επενδύσει σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν πρόκειται να γίνει, είναι λογικό να αλλάξουν στρατηγική». Διαβεβαίωσε ωστόσο πως η νέα κυβέρνηση ενδιαφέρεται για προσέλκυση νέων επενδύσεων και σημείωσε πως ετοιμάζεται ήδη ένας «μακρύς κατάλογος έργων και επενδυτικών ευκαιριών μικρών, μεσαίων και μεγάλων».

Επανέλαβε την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι ούτε η ρήξη ούτε η συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί σε καταστροφή.

Εστειλε δε ένα μήνυμα στο εξωτερικό: «Εχουμε σχέδιο, η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ, έχει τη δική της άποψη, τη δική της γνώμη, τις δικές της προτάσεις. Κατανοούμε ότι και οι άλλες χώρες έχουν τα δικά τους κοινοβούλια και γι αυτό μιλούμε για διάλογο. Ούτε τσαμπουκάδες ούτε αμοιβαίους εκβιασμούς».

Κληθείς να σχολιάσει πώς θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση όσα εξαγγέλλουν καθημερινά οι υπουργοί της, ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε: «Αυτό δε σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις αυτές. Εχουμε προβλέψει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από άλλες πηγές. Είναι πιστεύω κατανοητό ότι κυβέρνησή μας θέλει να στηρίξει αυτές τις επιχειρήσεις, όπως την ΔΕΗ κλπ.».

Διέψευσε ότι θα μπουν νέοι φόροι σημειώνοντας ότι «θα κάνουμε αναδιανομή των φόρων, θα δημιουργήσουμε βάση ώστε να μην πληρώσουν μόνο οι αδύναμοι».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την «συμφωνία-γέφυρα» με τους εταίρους που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, απάντησε: «Είναι πρόωρο ακόμη. Το μνημόνιο έχει λήξει. Εκεί υπάρχει ένα κενό και θα καλύψουμε το κενό. Θα υποβάλλουμε το νέο μας πρόγραμμα».



iefimerida 
ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: