Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τα δικαιώματα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης των συμβάσεων εργασίας, πρέπει να προστατεύονται και να προωθούνται, αποφάνθηκε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εγκρίνοντας την έκθεση του Γερμανού βουλευτή της Ομάδας της Αριστεράς Αντρέιγ Χιούνκο, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσε τις κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του Οργανισμού, να λάβουν μια σειρά από μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που, όπως τονίζεται, έχουν ήδη υπονομευθεί από τις νομοθετικές αλλαγές που επέφεραν οι πολιτικές λιτότητας.


Τα δικαιώματα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης των εργασιακών συμβάσεων πρέπει να προστατεύονται και να ενισχύονται, υπογραμμίζει η Συνέλευση, τονίζοντας ότι η επένδυση σε κοινωνικά δικαιώματα είναι μια επένδυση στο μέλλον.

Η Συνέλευση συνέστησε, τέλος, στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι θα πρέπει να τελειώνουν οι χρηματοπιστωτικές και οικονομικές λιτότητας και ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε επενδυτικές πολιτικές, με συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.



 ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: