Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

ΝΕΟ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: Η ΕΕ ΘΕΛΕΙ «ΠΛΗΡΕΙΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ» ΟΣΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

Η Κομισιόν πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα, να παρουσιάσει πρόταση για ευρεία συλλογή λεπτομερών στοιχείων όσων ταξιδεύουν αεροπορικώς ως μέρος του αυστηρότερου αντιτρομοκρατικού πλαισίου, στον απόηχο των επιθέσεων στη Γαλλία. 

Η πρόταση καλεί σε συλλογή ουσιαστικά κάθε στοιχείου γύρω από το ταξίδι του κάθε επιβάτη και αποθήκευσή του για πέντε χρόνια.


Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ο οποίος επικαλείται γνώση του εγγράφου προτάσεων της Κομισιόν, η Επιτροπή καλεί σε καταγραφή συνολικά 42 στοιχείων γύρω από κάθε επιβάτη.

Πρόκειται για λίστα που ξεκινά από τους προορισμούς, τις χαμένες πτήσεις και τον τρόπο πληρωμής και φτάνει μέχρι τα στοιχεία του υπαλλήλου του ταξιδιωτικού γραφείου μέσω του οποίου έγινε η κράτηση ή ακόμη και το γεύμα -εάν, για παράδειγμα, ο ταξιδιώτης είχε ζητήσει να είναι «χαλάλ», σύμφωνο δηλαδή με την μουσουλμανική πίστη.

Το κείμενο υποστηρίζει πως οι προτάσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως συμβιβασμός μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών των κρατών μελών και της Ευρωβουλής, η οποία έχει εμφανιστεί αντίθετη σε ορισμένα μέτρα που κρίνει ότι παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

IN.GR



ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: