Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2015

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 220 ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Το τελευταίο τριήμερο, έχουν φτάσει τους 220 οι ασσύριοι χριστιανοί που έχουν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με οργάνωση από το εξωτερικό που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη συριακή σύρραξη.

Η ISIS έχει εξαπολύσει επίθεση γύρω από τη Χασάκα, καταλαμβάνοντας δέκα χωριά στην περιοχή. Ο πληθυσμός της Χασάκα είναι κυρίως κουρδικός.


Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές της οργάνωσης «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» την Πέμπτη, ο αριθμός των χριστιανών που έχουν απαχθεί έχει ανέλθει συνολικά σε 220 κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που είχαν ξεκινήσει την Δευτέρα.

Στην ίδια περιοχή, την οποία συνεχίζουν να ελέγχουν στο μεγαλύτερο μέρος της οι Κούρδοι, η κουρδική YPG διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της ISIS, με την υποστήριξη που της δίνουν οι αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών.

Εξαιτίας της προσέγγισης της ISIS, σημαντικό τμήμα του χριστιανικού ασσυριακού πληθυσμού στα χωριά της περιοχής έχει αναζητήσει καταφύγιο στην Χασάκα και το Καμισλί.

Ο Ουσάμα Έντουαρντ, διευθυντής του Ασσυριακού Δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Σουηδία, τοποθετεί τον αριθμό όσων έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε περίπου 1.000 οικογένειες, δηλαδή περίπου 5.000 άτομα.

Βάσει των αναφορών του Δικτύου την Τετάρτη, οι μέχρι τότε απαχθέντες ήταν στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: